Tekirdağlılar bu ismi Tekirdağ Vali yardımcılığı döneminde tanıdı. 2014 yılında içişleri Bakanlığı kararnamesi ile ilimizden başka bir ile atandı

Vali yardımcılığı, kaymakamlık derken önce Ardahan Valisi, 2020 yılından günümüze Amasya Valiliğini başarıyla yürüten bir isim oldu.

Tekirdağ vali yardımcılığı döneminde en az hafta bir makamına gider çayını içer muhabbet ederdik, ikimizin de özel ilgi alanında kültür ve bu alandaki çalışmalar vardı. Ben mülki idare amirine heyecanla Türk Dünyası hakkında çalışmalarımı anlatma keyfini yaşardım. Sadece benimle değildi bu mesaisi hemen hemen her kesimden dostluklar kurdu, iletişimi kuvvetli bir mülki idare amiriydi. Köylerde, sokaklarda, çarşıda, pazarda vali yardımcılığı döneminde dokunmadığı insan kalmamıştı.

Asrın felaketi Kahramanmaraş Merkezli depremde yine ön saflarda yer aldı, özel görevli valilerden olarak felaket bölgesinde devletimizin şefkatli yüzlerinden biri oldu. Merhamet sahibi, iletişim becerisi yüksek bir Mülki Amirin deprem bölgesinde görevlendirilmesi kadar doğru bir karar olamazdı.

Amasya’da 99 yılında acemi birliğinde askerliğimin bir kısmını yapmıştım. Amasya’da hatıralarım var bu nedenle özel ilgi alanıma giriyor. O zamanlar içine kapanık bir şehirdi, bakımsız el atılması gereken birçok konu vardı. Bugün Amasya resimlerine baktığımda büyüleyici bir şehir ile karşılaşıyorum. Gecesi ayrı güzel gündüzü ayrı güzel, Işıl ışıl parlayan tarihi evleri, kalesi, büyülü yeşil ırmak… Turizm firmalarının gezi rotalarına eklediği harika bir şehre dönüşmüş olduğunu görüyorum. Emeği geçenleri kutluyorum, örnek bir şehir oldunuz.

Vali Masatlı, Halk Günleri ile vatandaşlarla aynı salonda toplanıyor dertlerini dinliyor, önerilerini not ediyor.  Devlet-millet buluşmasını başarıyla yürütüyor. 17 yıllık gazetecilik hayatımda Tekirdağ’da böyle bir halk buluşmasına şahitlik etmedim, sizi kutlarım sayın Valim.   

Tekirdağ Vali yardımcılığı döneminde gazetecilerle sık sık bir araya gelirdi, şehrin sorunlarını dinlerdi, aksaklıkları çözmeye çalışırdı, gazeteciler ne yapacağını bilirdi, koordinasyon vardı, iletişim vardı. Vali Masatlı’nın bizatihi özel çabalarıyla birçok konu halledilirdi.

Tekirdağ’da birçok yarım kalan hikayeler var, özlemler var. Sizi Seviyoruz Sayın Valim.