Hem 3 aylardayız, hem de yarın cuma... Cumanız mübarek olsun diyorum!

İçinizden bazıları şöyle diyecektir: Cuma zaten mübarektir, ayrıca mübarek demenize gerek var mı? Var efendim; mübarek demek bereketli demektir. Biri size böyle derse, iyi olan her şeyde Allah size bol bol bereket versin duasında bulunmuş olmaktadır. Yani, iyi bir şey.

İkinci hususa 2 ayetle geçelim:

Araf: 155 / bu ayet depremden söz etmektedir.

- Mûsâ tayin ettiğimiz vakitte buluşmak üzere kavminden yetmiş adam seçti. Onları o müthiş deprem yakalayınca Mûsâ dedi ki: “Ey rabbim! Dileseydin onları ve beni daha önce helâk ederdin. İÇİMİZDEKİ BEYİNSİZLERİN İŞLEDİKLERİ YÜZÜNDEN BİZİ HELAK EDECEK MİSİN? Bu iş, senin imtihanından başka bir şey değildir; onunla dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletirsin. Sen bizim velîmizsin. Artık bizi bağışla ve bize acı! Sen bağışlayanların en iyisisin.

Araf ﴾156﴿ :

-Bize bu dünyada da âhirette de iyilik yaz! Şüphesiz biz sana yöneldik.” Allah buyurdu ki: Azabıma dilediğimi uğratırım; rahmetim ise herşeyi kuşatmıştır; ayrıca rahmetimi Allah korkusu taşıyanlara, zekâtı verenlere ve âyetlerimize inananlara yazacağım. "

---- Biz de şu depremler yoluyla gelen felaketimize bakarak ve ayetlere nazar ederek şöyle dua edelim: Allahım, içimizdeki beyinsizler yüzünden bizi daha fazla üzüntüye gark eyleme! O ızdıraplara acılara dayanacak gücümüz yok. Allahım, bu son olsun. Bizleri daha fazla daha ağır imtihanlara tabi tutma! Bize akıl sağlığı, basiret ve feraset ver. Amin.