Zihni boş insanların içine düştüğü ontolojik(varlıksal) bir hastalık.

Toplumda var olabilme yetisi olmayan " zavallı" zihinlerin, sanal dünya da "kendini kendine ispat " etme çabası... Eksikliklerini, olmak isteyipte olamadıklarını, sosyal medyada inşa ettikleri "ego" ile tatmin etme acizliği..

Bir düşünür böyle tiplere "Zihni mastürbasyoncular" tanımını yapmştı. Çok haklı..Fikri paylaşımlarına kaynaklı eleştiriler sunduğunuz zaman " sopa yemiş enikler" gibi bağırıp hakaret ederler.

Bu türden insanların sosyal medya hesaplarına bakınca gerçek bir trajedi görünür. Profil resimlerinde yazdıkları üç beş kitap resmini koyarak, takipçileri ile arasına mesafe kor. Eleştirel yorumlara kapalıdır. Sanal bir kişilikleri vardır, içi boş, kof ve tahammülsüzdürler. Kitabım var, ben kültür abidesiyim, eleştiriden uzağım aymazlığında yaşayan zavallı ukala tipler.

Dün bir kesimin ağır abilerinden, beş on kitap yazmış, yazmakla da kalmamış, kitap resimlerini profil resmi yapmış, kelimenin tam anlamıyla cehalet havuzuna düşmüş biri, güya Yavuz dönemini eleştirecek..

"Rasathaneleri yıkma sebebini, meleklerin mahrem yerlerini izlenmesine " bağlıyor.

Acizane bende, o dönemde Batı da kilisenin rasathaneye karşı olduğunu, kilise papazlarının meleklerin mahrem yerleri izlenir diye red ettiklerini yazdım.

Arkadaşın savunduğu fikir kilisenin fikri.. Bu nasıl bir hainliktir ki, kilisenin , papazların fikrini getirip tarihimize monte edebiliyorsunuz. Bunun cehaletle yazılması mümkün değil. Burada açık bir ihanet var. Türk'ün dili ile değil kilisenin dili ile konuşmaktır bu...Bunları kaynak ile yazdığım halde "cahillikle" suçlayıp yorumlarım silindi.

Sosyal medya da çok prim görüyor böyle tipler. Haklı olarak kendinlerine sanal bir kişilik oluşturuyorlar.

Psikopat tiplerdir bunlar, varlıksal sorunlarını, var olmayan sanal ortamda var etmek için zavallıca bir gayret içindeler..

Bunların sosyal medya psikopatlığı anlaşılır bir şey. Anlaşılmaz olan, onların poh pohlanması... Değersiz tiplere önem atfeden bir de "sosyal medya aptalları" var..

Bu aptallara da müstakil bir yazı yazacağım..

30-9-2022