MHP İKİ KANAT AMA TEKİRDAĞ NASIL?
Bir kanatta Meral Akşener´ li, Ümit Özdağ´ lı, Koray Aydın´lı, Sinan Oğan´ lı bir muhalif grup var... Bu grup bugün itibariyle güçlü bir ?HAYIR? kampanyasını başlattılar. Aynı yelpaze içinde Ülkü Ocaklarının efsane genel başkanları da ortak imzayla kampanyanın bir parçası oldular. 5 milletvekili ve eski dönemlere ait 100 kadar vekil de muhalif grupta yer alacaklarını deklare etmişlerdi.
Sosyal medya hesaplarından takip edenler de görmektedir ki daha çok sayıda namlı ülkücü "Hayır" faaliyetinde bulunacaktır.
Muhaliflerin deyimiyle ?Balgat yönetimi? olarak adlandırılan genel merkez şu an AK Parti´ den çok daha hızlı "EVET" çi kesildi.
Bu gelişmeyi mukadder akıbet olarak nitelendiriyorum. Sahabenin, Sıffin savaşında Hz. Muaviye ve Hz. Ali cephesinde yer alması gibi ülkücüler de ne yazık ki, "evet / hayır" olarak ikiye bölündü. 50 yıllık MHP gövdesi bir gün gelecek bir kuvvetli ayraç ile ikiye ayrılmak zorunda kalacaktı. Nitekim şimdi o günlerdeyiz.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün muhaliflere, ?Evlatlıktan ret edildiler? deyimini neden kullandığını iyi düşünürsek mukadder akıbeti daha iyi kavramış oluruz.
MHP´ de ülkücü camianın ikiye ayrıldığı görülmektedir; bunun böyle giderek derinlik kazanacağına pek inanmıyorum, güçlü bir liderlik kadrosuyla aksine birbirine sarılacaklarına inancım tamdır...
Genelde durum bu iken, Tekirdağ nasıl?
Genel merkezden ve muhaliflerden yansıyan ?taraf olma? çalışmaları aynen Tekirdağ´a da yansıyor, ancak şimdi büyük bir sessizlik yaşanmakta iken bunun bir ilgisizlik anlamına gelmeyeceği de malumdur.
Tabi ortada bir merak konusu da yok değil, kim hangi taraftadır sorusunu sormak lazım ve yararlıdır da... MHP´ nin eski il başkanlarının neredeyse tamamı Tekirdağ´ da yaşamaktadır. İlk İl Başkanlarından Abdullah Kayatürk ile Rüstem Şerifoğlu vefat etmişlerdi; herkesçe tanınan Özcan (Usta) Şahintuğ, Adnan Hergül, Yunus Meral, Mustafa Yüce (Çorlu), Ali Kula, Kamil Günay, Taner Karaoğlu, Enez Kaplan, Ahmet Emin Yıldız aramızdadır.
İnanıyorum ki her birinin gündeme dair bir değerli sözü mutlaka vardır.
Başkanları çok yakından tanıyan ve bilen biri olarak diyorum ki: Bugün, MHP´ li bu mahalli liderler Tekirdağ halkına karşı mesajlarını vermekle mükelleftirler. Bundan kaçışları yok. Ya, bir araya gelerek ortak imzalı bildirge veya birey olarak basın açıklamasında bulunacaklardır. (İçlerinden bazıları pasif haldedir)
Yeni durum, sağduyulu her yurttaşı, her mahalli lideri buna icbar ediyor.
Aydınlanmaya ihtiyacımız var mı, var... İnsanlarımız, aklınızdan geçenleri bilmek isteyeceklerdir.
İsimlerini zikrettiğim isimler arasında sevgi bağlarının büyük ölçüde zayıfladığının şuurundayım ancak böyle çok önemli bir dönemde duygusal bazı küslük ve kırgınlıkların hala önde tutulacağına da ihtimal vermek istemiyorum. Ben bir köşe yazarı ve milliyetçi bir fert olarak arkadaşlardan bir kısmını dolaşıp fikirlerini almaya çaba göstereceğim.
Konuyu kısa keserken...
Her şey hem Türkiye hem de Tekirdağ için hayırlı olsun aziz dostlarım.