AK PARTİ´ DE ÜÇ VEKİLİN YENİDEN ADAY ADAYI OLMASINA NEDEN KARŞIYIM?
Amiyane tabirle, aynı tas aynı hamam olacağından, mevcut 3 vekilin yeniden seçilmesini hem partileri hem de Tekirdağ açısından kayıp görüyorum. Ve inanmaktayım ki bu arkadaşların kendi gönülleri mutmain olurken, hem partileri, hem ilimiz kaybedecektir.
Kabul ediyoruz; üç vekil çalıştılar, dönemleri sürecince iline ne getirdilerse getirdiler, hizmet anlamında daha fazlası olabilir miydi, bilmiyorum ama asgariden birikimleri oldu ve becerilerini belediye başkanlıklarına yöneltmek yerine yeniden vekil olmayı tercih ettiler. Bu aşamada neden aday oluyorsunuz diye soranımız var mı veyahut bizim kendilerine sormamızın mümkünatı var mı? Hayır.
Çorlu´ da en güçlü CHP´ li Ünal Baysan´ dı. Ayrılarak, aradan çekilmiş oldu. Baysan´ dan sonra o koltuğu dolduracak bir CHP´ li elbette var ama karizması Baysan kadar olmayacaktır. Tarihi fırsat ancak Metin Akgün ile altın değerine dönüşebilir.
Çerkezköy-Kapaklı güzergâhında Ayşe Doğan ismi zayıf veya geçersiz değildir. Aksine oylarını çoğunlukla o bölgeden alan Ayşe Doğan´ ın tanınmışlığı da hesaba katılırsa belediye başkanlığı için biçilmiş kaftandır.
Mustafa Yel´ e gelince... YEL, Büyükşehir yarışında Kadir Albayrak´ a mağlup olmuştu ama Süleymanpaşa adayı olsaydı, o gün garanti seçilir, yarın da kolları sıvar, partileri açısından Büyükşehir umudu olurdu.
12-0 için Cüneyt Yüksel, ?Mutlaka? Alacağız diyor. Ama vaziyet pek de öyle görünmüyor. Kırılma noktaları sağlanmadan Tekirdağ´ da belediyeleri tamamen veya kısmen de olsa almak çok zor. Birkaç tuğla sökmeden duvarı yıkamazsınız.
Bir gerçek daha var: AK Parti´ nin 3 vekili varken CHP burada oylarını hep arttırdı. Demek ki vekiller, oy getirici veya oy yükseltici limitlerini arttıramıyorlar, tabi ki tek etken olarak şahıslarını göremeyiz ama gelecek yeni yüzler dinamizmi arttıracak, heyecan dalgasını yükseltecek, yorulmuş parti hücrelerini yeniden uyandırmaya vesile olacaktır.
Efendim, biz onları hele bir seçime sokalım, seçilemezlerse yerel seçimlerde belediyeye hazırlarız diye bir mantık da bu saatten sonra geçeli değildir, çünkü genelde kaybettirmişseniz yerelde de şanslarını azaltmış olursunuz.
Muhalefet rüzgârı şu an oldukça güçlü... Ara sıra açıklanan kamuoyu araştırma sonuçları bu yöndedir.
CHP, İYİ Parti ve SP, kendi adaylarını çıkarıp ciddi oy yüzdelerini yakalayacakları açıktır.
Sn. Recep Tayyip Erdoğan, 3 partinin adayına ayrı üslupta ayrı laf yetiştirmekte zorlanacaktır.
Üç parti adayının her biri kendi cephesinden farklı söylemlerle hücum edeceklerdir.
Geneldeki karmaşık durum yerele yansıyacak, kafası karışmış halkın oy tercihleri değişecektir.
Hal böyle iken, AK Parti´ nin Tekirdağ´ da tekrar 3 vekil çıkarma garantisi ne kadar olabilir?
AK Parti´ nin yerelde zayıf karnı şunlardır:
-Çerkezköy´ de termik santral yapılacak olması,
-Marmara Ereğlisi NATO limanının kimyasal depo haline getirileceği söylentileri,
-Alpullu şeker fabrikasının satılmış olması.
Bunları ve biraz daha fazlasını düşünerek, hesaba katarak mevcut 3 vekilin belediye seçimlerine saklanmasını doğru tercih addederdim ama kendileri yeniden vekil olmayı yeğlemişlerse öncelikle tabi ki hayırlı olsun demekten başka sözümüz olmaz.
Son söz: Aday adayı fazlalığı rağbet gibi görülse de düşündürücü cihetleri olabilir.