Film şeridini biraz geriye saralım.

2014 Yerel seçimleri için Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Haluk Öztrak Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için büyük bir rekabete girmişlerdi. Faik Öztrak çetin rekabete öfkelenerek ne sen ne de sen diyerek pasif aday Kadir Albayrak’ı işaret etti ve son dakika şoku ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine önce aday sonrada kurucu belediye başkanı olarak seçildi.

Aradan 10 seneye yakın süre geçti. Bugün CHP’li üyelerin önüne Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olmalı diye sandık konsun Kadir Albayrak eminim nal toplar. Öfke bu kadar büyük!

CHP’liler içindeki Kadir Albayrak nefretinin elbette nedenleri var!

Bunlardan en önemlileri parti örgütlerinin fikirlerini almaması, parti örgütlerine destek olmaması ve en önemlisi yıllarca CHP’ye emek veren Tekirdağlıların evlatlarının işe alınmaması ilk sıralarda yer alanlarıdır. Tekirdağlılar tarafından hal böyle iken süreç içerisinde doğu illeri ekseninde işe alımlar oldukça dikkat çeker hale gelmişti. Birkaç daire başkanı haricinde kalanların yine Tekirdağ dışından atamalarının yapılması Kadir Albayrak ile örgütün arasını açan en önemli faktörler arasında yer almıştı.

İşe girebilen şanslı Tekirdağlı ailelerin evlatları da çeşitli bahanelerle ya sürgün edilmiş ya da işten ayrılmaları için mobbing uygulamaları yapılmıştı.

Tekirdağlılar taraflı/tarafsız sahip çıktığı, oy verdiği, desteklediği Tekirdağlı Kadir Albayrak’ın Tekirdağlılara yaptığı ikinci sınıf insan muamelesini anlamakta zorlanıyorlardı.

Tâ ki bir resim ortaya çıkana kadar

İmam Bakır Üküş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile makamında ve farklı ortamlarda defalarca buluştuğu ana ait resimleri çeşitli sosyal medyada platformlarında paylaşıldı.

İsmini son günlerde duyduğumuz Üküş’ün, Kemal Kılıçdaroğlu’nun sır küpü, gayri resmi danışmanı ve yönlendiricisi olduğu dillendirildi.  

Kemal Kılıçdaroğlu’nu dahi 2’inci turda çekilemezsin diyerek yarışa devam etmesini zorlayan Üküş’ün Tekirdağ’da varlık göstermesini sorgulamak kadar doğal bir şey olamaz.

Bu isim neden Tekirdağ’a sık sık geliyordu?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde işe alınanların kütüklerine bakıldığında gayet net anlamak mümkün.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ekseriyeti doğu illerinden olan kişilerin işe alınması tesadüf olabilir mi?

Bunu Tekirdağlıların yorumlarına bırakıyorum.

Üküş, sadece Tekirdağ’da değil, Edirne’de de bayağı aktif olduğu anlaşılıyor. Sosyal medya paylaşımları bunu ispatlar nitelikte. Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın umulmadık şekilde hızlı yükselişi bugün bile hala sorgulanır durumda.

Cisri Ergene hesabından 2022 yılında Başkan Becan ve Üküş’ün danışman edasında yakın ilişkileri dikkatlerden kaçmamış. Çok akılcı bir soru ile Üküş’ün sıfatını öğrenmek istemiş.

imam

Dönelim Tekirdağ’a,

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak iddialı bir şekilde 3’üncü dönem adayıyım diyordu. “Bir 5 yıl daha”  Cümlesi benim de defalarca Albayrak’ın ağzından duyduğum cümledir. Bu süreçte danışmanı, asistanı gibi sıfatlarla trol ağını yöneten isimler Tekirdağlılara tehdit savurmaktan çekinmiyor, göz dağı vermekten kaçınmıyordu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın makamdan aldığı gücü Tekirdağlıları sindirmek, bastırmak için kullandığı alenen ortaya çıkmasına rağmen partililer ve Tekirdağlılar ferasetini bozmadan sürecin tamamlanmasını bekliyordu.

WhatsApp Görsel 2023-11-08 saat 00.16.55_28659d9f

Peki Üküş, Tekirdağ’a Kadir Albayrak’ın hayranı olduğu için mi geliyordu, iş bitirmek için mi?

İş bitirmeyi hayrına mı yapıyordu?

Bu soruların cevabını çok kısa sürede öğreneceğim. 

Kadir Albayrak neden CHP’li örgütlerden uzaklaştı?

İl Başkanını, ilçe başkanlarını hatta milletvekillerini neden takmıyordu?

Kadir Albayak kime güveniyordu?

İmam Bakır Üküş’ün konumu göz önüne alındığında bu soruların cevabını çok açık bir şekilde görebiliyoruz.

Bu fotoğraf, Kadir Albarak’ın aslında Tekirdağ örgütlerinin değil Kemal Kılıçdaroğlu’nu yönlendiren güçlerin kontrolünde olduğunu ifşa etti.

Kadir Albayrak ile bir gün özel bir görüşmemizde bana şu itirafı yapmıştı.

“Bu makam 7 kocalı Hürmüz” gibi…

Aslında Hürmüz 1 imiş, bizlerde 7 uyuyan…

Kadir Albayrak, yazının başında belirttiğim gibi tombaladan geldi, 10 yıldır Tekirdağlılara verdiği yıkımla tombaladan gidecek gibi duruyor.

Allah Tekirdağlılara sabır versin…