Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa en talihsiz günlerinden birini yaşadı. 10 yıl önce bu şehre gelen ve bu kenti 5 yıldızlı otel ile tanıştıran Ramada Otelin sahibi Önder Erdoğan’a yapılanlar bizleri çok üzdü, biraz kulak verdikten sonra  ortaya tam bir ibretlik hikaye çıktı.

Hani diyoruz ya bu şehir büyüsün, ticaret artsın çocuklarımız işsiz kalmasın, genç beyinler bu kenti terk etmesin diye…

Gençler Süleymanpaşa’da barınamazlar, karınlarını doyuramazlar, ailelerine bakamazlar. Bu şehirde zihniyet değişikliği olmazsa, genç beyinler bu kenti daha uzun yıllar terk etmek zorunda kalacaklar.

Bakamazlar çünkü bu şehir yatırımcıya adeta gelirsen seni perişan ederiz psikolojisine bürünmüş.

“Torsab” kurulacak bir grup gelir mahkemeye verir mahkeme projeyi iptal eder ve Tosrab tozlu raflara kalkar. Bu şehrin 10 yılları heba olur

“Seleb” kurulmasın diye içeride direnen belediye meclis üyelerinden tutun da bilmem ne STK’sına kadar olmaması için mücadele eden Tekirdağ Sevdalıları(!) var.

Yatırımcı Türkiye’nin öbür ucundan gelmiş Un - Makarna fabrikası kuracak 10 dönümlük arsasının 4 dönümüne inşaat izni çıkıyor. Yav bu adam sanayici 6 dönüm yeşil alanı ne yapsın patates mi ekecek?

Çok bilindik Bisiklet, akülü araç üretimi yapan bir marka bu bölge de büyümek istedi, Süleymanpaşa’ya geldi görüşmeler yaptı ve yatırımcı Süleymanpaşa’dan nasıl kaçacağını şaşırdı. Gitti Bilecik’e dev bir tesis yaptı ve binlerce kişi sadece bu tesisten kazanmaya başladı.  Biz Tekirdağ olarak yine kaybettik. 

Bu liste uzar da uzar.

Şimdi yatırımcıya bu kadar olumsuz yaklaşan yöneticiler topluluğuna sormak istiyorum. Siz  Süleymanpaşa’ya  bu şartlarda yatırım yapmak için gelir miydiniz?

Gelelim asıl hikâyeye,

Bugün Ramada Otelin şehir istikametinden gelen yolu Süleymanpaşa Belediyesi ekiplerince kapatılır. Gerekçesi ise İmar yolunun bir kısmı Karayolları kavşağına 50 metre değil de 45 metre uzaklıkta olması imiş. Planlarda olan bozukluklardan neden yatırımcı mağdur ediliyor?  ERD Otelcilik Yön. Kur. Başkanı Önder Erdoğan Ramada otele giden imar yolunun açılmasını istiyor, bütün mesele bu, sonuna kadar da haklı. Peki burada Önder Erdoğan’ın ve o yol üzerindeki diğer işletmelerin kabahati ne? Süleymanpaşa Belediyesi Karayolları imar yoluna izin vermiyor diye uluslararası bir işletmenin ve diğer işletmelerin yolunu alternatif bir yol oluşturmadan nasıl kapatabilir. İnanın akıl erecek gibi değil.  

Ramada otel zaten 1,5 yıldır kamu kurumlarının ambargosu altında. Hiçbir resmi toplantı, resepsiyon, kutlama vb… bu otelde yapılmıyor, teklif bile alınmıyor. Önder Erdoğan’ın şahsı ile ilgili bir sıkıntı varsa verin mahkemeye hesaplaşın. Yoksa bilin ki orada yüzlerce Tekirdağlı çalışıyor, evine ekmek götürüyor, ailesine bakıyor. Bunun vebali çok ağır olur.

Farkında mısınız bilmiyorum ama bu şehre zarar veriyorsunuz, gelecek yatırımcının direk/dolaylı  önünü kesiyorsunuz, korkutuyorsunuz. Yapmayın bunu…