14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler öncesi açıklanan milletvekili aday listelerini seçilecek sıralarda olanları Tekirdağ ölçeğinde inceleyelim:

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP)

1-Faik Öztrak, 2-İlhami Özcan Aygun, 3-Cem Avşar (Deva), 4-Nurten Yontar, 5-Mustafa Ülkem Uruk, 6-İsmail Doğaroğlu, 7-Sema Kırkoyun Kinet, 8-İsmail Çelebi

Faik Öztrak: CHP Genel Başkan yardımcısı ve parti sözcüsü. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda CHP’nin en büyük adayı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak olacak. Bu bile büyük bir enerji ve heyecan katar.

İlhami Özcan Aygun: Tekirdağ Milletvekilleri içinde şüphesiz en çalışkan olanı Türkiye gündemine defalarca gelen eylemler ve soru önergeleri verdi. Özellikle tarımcılar tarafından çok desteklenen bir isim. Taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanmayı bildi.

Cem Avşar: Deva Partisi kontenjanından Tekirdağ CHP’de 3. Sıradan kendine yer buldu. Oldukça donanımlı ulusal ayarda bir isim olduğunu öğrendik, Tekirdağ’a gelince tanışacağız.

Nurten Yontar: CHP İl Kadın kolları başkanlığını birkaç dönemdir yapıyor. Teşkilatlar ve halk tarafından sevilen bir isim. Bulgaristan göçmeni avantajını kullanarak oylarda en fazla fayda sağlayan isim olacak.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ)

1-Mestan Özcan, 2-Gökhan Diktaş, 3- Çiğdem Koncagül, 4-Hakan Sunal, 5-Abdullah Öge, 6-Akın Yılmaz, 7-Müge Yıldız Topak, 8- Defne Gezer

Mestan Özcan: En son Ak Parti Tekirdağ il başkanlığı görevinden istifa ederek aday adayı oldu. Tüm teşkilatlar tarafından sevilen, sayılan bir isimdir. 2019’da Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayı idi. Aile 40 yıldır siyaset ile uğraşıyor, baba İsmail Özcan ile başlayan siyaset oğul Mestan Özcan ile devam ediyor 40 yıldır şaibesiz, tertemiz bir siyaset ile önemli işler yapıyorlar. Bu özellikleri Ak partinin oy oranını Tekirdağ’da kayda değer şekilde artıracağı düşünülüyor.

Gökhan Diktaş: Çorlu’nun köklü ailelerinden Sanayici, tarım ve inşaat sektöründe yatırımları olan genç girişimci ve iş adamı. Oldukça donanımlı, kültürlü. Çorlu’da Ak Partiye çok büyük oy kazandıracak buna eminim.

Çiğdem Koncagül: Kerametini çözemediğimiz tek isim diyebiliriz. 2’inci dönem vekil seçilme ihtimali çok yüksek yerden sıralamaya girmeye başardı şu an için aklımızda kalan tek başarı bu olacak…

Hakan Sunal: Ak Parti kurucularından ve kendisi Çorlu’da yaşıyor. Mesleği doktorluk olan Sunal’ın yeri tam bıçak sırtında seçilmeye yakın yerde. Hele İYİ Partinin çıkardığı çok tartışmalı listeden sonra Çorlu’da İYİ Partili ve CHP’li seçmen Hakan Sunalı meclise göndermek için oyunu Ak Parti’den yana kullanabilir.

İYİ PARTİ

1.Selcan HAMŞIOĞLU, 2. Sertaç ALKAYA, 3. Hazım Tamer DODURGA, 4. Zeki UZUN, 5. Aynur ÇEŞMELİLER, 6. Şerafetdin TERZİ, 7. Mehmet İlker ATASEVER, 8. Cem CAVCAR

Selcan Taşçı Hamşioğlu: Tekirdağlı olduğunu duyduk, henüz tanışamadık. En büyük kerameti Yeniçağ yazarı olması. İYİ Parti Tekirdağ’da izi olmayan piyango vekil adaylarından. Teşkilatları kandırıp çalışmaya teşvik edebilirse belki zatı-halleri Ankara’ya giderler.

Sertaç ALKAYA: İYİ Parti Kurucu üyesi, İYİ Parti İl Başkanlığı yapmış bir isim, birkaç yıldır selamlaşmıyorduk üzerinde hala olumlu düşünemiyorum. Buraya kadar gelmesini başarı kabul ediyorum.

Prof. Dr. Tamer Dodurga: Rumeli Üniversitesi rektörü iken istifa ederek aday adayı oldu. Çorlu sıralamasından listeye girdi. 3. Sıra olmasından dolayı şansı yok denecek kadar az ama kıymetli bir isimdir. Tüm akademik kariyeri ile Selcan Taşçı'yı Ankara’ya göndermek için var gücüyle çalışacaktır.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP)

1.İlker Yücel, 2.Koray Önsel, 3.Murat Turna, 4.Gökhan Baylan, 5.Mustafa Süleyman Kurtar, 6.Filiz Orman Akın, 7.Hasan Memişoğlu, 8.Necmi Özgül

İlker Yücel: MHP İl Başkanı iken istifa edip aday adayı olan genç, yetenekli bir isim. Başarılar diliyoruz

Sonuç olarak ben Tekirdağ'da en güzel listenin Ak Parti'de olduğunu düşünüyorum. Liste avantajını iyi değerlendirirse vekil sayısını arttırması hiç de süpriz olmaz.