Önümüzdeki ay yapılacak seçimde karar verirken, içimizdeki karar verici mekanizma oldukça karmaşık olacaktır. Bir sürü dezenformasyon ve manipülasyon içinde doğruyu bulmak gerçekten zor.  Ancak, bu süreçte lütfen adayları ve partileri değerlendirmek için vakit ayırın. Bir masaya oturun ve gerçek bir değerlendirme yaptın. Bu noktada size kararınızı vermek için birkaç ipucu vermek istiyorum.
Seçeneklerinizi Belirleyin: Karar vermek için öncelikle seçenekleri belirlemeniz gerekir. Seçenekleri belirlerken, Tüm adayların politikalarını, vaatlerini ve geçmişlerini dikkate alarak mümkün olan tüm size uygun olanları belirlemeye çalışın. Mutlaka bir analiz yapın. Bu analizde birçok kaynaktan ve sağduyunuzdan yararlanın.
Kendinizi Dinleyin: Karar verirken, iç sesinize kulak verin. Kendinize sorular sorun ve yanıtlarınızı dikkatle değerlendirin. Bu, genellikle içgüdüsel olarak hissettiklerinizi anlamaya yardımcı olacaktır. Özellikle adaylar ile aranızdaki bağ kurma sürecini başlatacaktır.
Duygularınızı Kontrol Edin: Siyasi seçimler sıklıkla duygusal bir konudur ve duygularınızın karar vermenize etkisi olacaktır. Bu nedenle, duygularınızı kontrol etmeye çalışın ve nitelikli bir şekilde düşünmeye çalışın. Siyaset gibi bilimsel bir konuda nitelikli ve gerçekten liyakata sahip olan adayı bulmaya çalışın.
Gerçekleri Araştırın: Seçimlerde adayların politikaları ve vaatleri her zaman gerçekçi olmayabilir. Bu nedenle, gerçekleri araştırmak ve adayların vaatlerinin mümkün olup olmadığını değerlendirmek önemlidir. Bu konuda farklı görüşlere sahip gazeteci ve araştırmacıların değerlendirmelerini dikkate alarak kendi görüşünüzü oluşturmaya çalışın bu belkide en önemlisindir. Asla tek yönlü bir araştırma yapmayın.
Seçimin Uzun Vadeli Sonuçlarını Düşünün: Seçimlerin uzun vadeli sonuçları olacaktır ve bu sonuçlar mutlaka gelecekteki yaşamınızı etkileyecektir. Bu nedenle, seçimin ilerideki sonuçlarını düşünmek ve her adayın politikalarının hayatınızı nasıl etkileyeceğini değerlendirmek gerekir. Gelecekte oluşacak, krizler ve sorunlarda unutmayın ki siyasetçi kadar oy verende sorumludur. Bunları dikkate alarak kendinizi gerçekten sorumlu hissederek seçeceğiniz karar vericiler konusunda kafanızı netleştirin.
Sonuç olarak, bir siyasi seçimde karar verirken iç dünyamızda dikkat etmemiz gereken birçok faktör vardır. Ancak, seçenekleri belirlemek, seçenekleri analiz etmek, kendinizi dinlemek, duygularınızı kontrol etmek, gerçekleri araştırmak ve seçimin uzun vadeli sonuçlarını düşünmek, doğru bir karar vermek için önemli faktörlerdir. Ayrıca, her karar verme süreci farklıdır, bu nedenle kendinizi tanıyarak, size uygun bir karar verme yöntemi bulmanız da önemlidir.
Şimden iyi bir değerlendirme dönemi dilerim… Lütfen dikkatli olun bu hepimizi geleceği…