ORKESTRA ŞEFİ CÜNEYT YÜKSEL
Kurban Bayramında ilk bayramlaşma noktası olarak AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığını tercih ettim. Bayramlaşmanın ilk gün saat 16.30 olarak ilan edilmesinin her yönden isabetli olduğu yaşanan izdihamdan anlaşıldı.
Çanakkale´ de Adalet Kurultayına gittiğimde, senin orada ne işin var? Sözleriyle beni kınayanlar olmuştu...
Bugün de AK Parti bayramlaşmasını tercih etmiş olmamı dostlarım bilmiyorum nasıl yorumlayacaklardır?
Olsun.
Kendimi her yönden hür hissediyorum ve hür olmam da gereklidir..
Hâlbuki farklı odaklara giderek resimler, videolar çekmem, paylaşmam kısmi de olsa habercilik görevlerinden sayılmaz mı?
Geçeyim...
Bayramlaşma protokolünde; İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün ve Mustafa Yel, Kadın Kolları başkanı Nesibe Ünal ve İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar bir izah oluşturarak üyelerle, vatandaşlarla tokalaştılar.
Tavsiyem böylesi anlarda basına daha rahat bir çalışma zemini ayrılmasıdır; mesela bayramlaşamaya ve konuşmalara ait ait kareleri çekemedim, çünkü kuşatılmış kalabalığı yarmam gerekiyordu.
Eski İl başkanlarından Soner Çizen, Mehmet Şık ve Ahmet Kambur da gelmişlerdi. Ahmet Akçay´ ı göremedim.
Protokol hizasında bulunanlar Arakan katliamlarına, Suriye olaylarına kısa mesajlar halinde değindiler ama Ahmet Kambur farklı bir noktaya, "Ağabey" üslubuyla değinince güçlü alkışlarla onay ve destek aldı.
Kambur, ? Arkadaşlar bu FETÖ olayı, yargılamaları Tekirdağ´ da bize puan kaybettiriyor; ibadet kısmı içeri atılıyor, ihanet kısmına dokunulamıyor gibi bir izlenim var, bu durumu teşkilatımız Ankara´ ya bildirsin? anlamında öz eleştiride bulundu.
İlk kez böyle bir serzenişe rastladığımı özellikle belirtmeliyim. CHP´ nin bu yumuşak karın noktasından AK Parti´ ye sürekli vuruş yaptığı dikkate alınırsa Kambur´ un uyarısı daha bir önem arz etmektedir.
Bayramlaşma nihayete erdikten sonra foto çektirme faslıyla birlikte kısa süreli tanışma sohbetleri, çay içme ve ayrılış.
Güzel, hareketli bir gün oldu.
Cüneyt Yüksel için ?Orkestra şefi? Deyimini niye kullandığım? Tabi, bir bayram telaşında milletvekillerini, ilçe başkanlarını, diğer birim kademelerini bir araya getirmek, herkes için güzel bir kaynaşma ortamı hazırlamak beceri olduğu kadar aynı zamanda bir disiplin işidir. Bunu bir ahenk içinde layıkıyla başarana orkestra şefi tabirini kullanabilirsiniz.
Bu arada Başkan Yüksel´ e yönetimleri değişecek ilçeleri sordum; bu sualime, Çarşamba günü açıklama yapacağını söyleyerek cevap verdi. Ama ben bunu birkaç gün evvel zaten öğrenmiştim; sayılarda şimdilik değişen bir şey olmayacak gibi duruyor.
Değişime uğrayacak ilçeler: Saray, Ergene, Şarköy, Hayrabolu ve Muratlı. (5 ilçe yönetimi)
Bu değişime paralel olarak il kongresinde de haliyle 50 kişilik yönetimde epeyce isim liste dışı kalırken yeni yüzler de yeni listeye alınacaktır.
Bil vesileyle bayramlarınız tebrik ediyorum.
NOT: Bu bilgiler benim özel olarak edindiğim bilgilerdir.