Bir hatayı veya yanlışı düzeltmek gerek... Nasıl ki; Ulusal Marş, Ulusal Düttürü, Milli Marş gibi tanımlar İstiklal Marşı' nın karşılığı değilse Türkçüler Gününün de karşılığı Milliyetçiler Günü değildir.

Ben Türkçüler günün tarihçesini yazmayacağım, o fasıl ayrı bir konudur. 3 Mayıs 1944' de vuku bulan ve yakın tarihimize "Irkçılık Ve Turancılık Davası" olarak geçen elim bir olay yaşanmıştı. Unutulmasın, her geçen gün daha iyi anlaşılsın diye Türkçüler Günü adıyla anılarak gelmiştir.

Bizler genç bir ülkücü olarak 1969' lardan itibaren Türkçüler Gecesine katılmak üzere her yıl Tekirdağ' dan İstanbul Spor ve Sergi Sarayına otobüsler dolusu giderdik. Merhum Türkeş' in öncülüğünde kutlanan o gecelerde kendimizi milli ruhun yüceliklerine kaptırır ve büyük bir heyecan seli içinde marşlarla geri dönerdik. 

Davanın esas sahibi Hüseyin Nihal Atsız' dır. Orkun Mecmuasında (1961) yayınlamış olduğu bir yazıyla 1944 olayının Türkçüler Günü olarak kutlanması gerektiğini bizzat kendisi belirtmiştir. Ve... Aradan geçen yıllar içinde o dava hep Türkçüler günü olarak problemsiz kutlanarak gelmiştir. 

Ancak, yıl 2005' e gelindiği zaman ad değişimine gidildi. Niye gidildi bilmiyoruz. Bahçeli, 03. 05.2005 tarihinde Partisi adına yayınladığı kutlama mesajında aynen şöyle demektedir: 

"Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin ' 3 MAYIS MİLLİYETÇİLER GÜNÜ'  Nedeniyle Yayınlanan mesaj"

Yani Türkçülük kavramı  gitmiş yerine Milliyetçilik kavramı gelmişti. 

Ta başından beri, Türkçüler Günü olarak devam eden kutlamaların hangi sebepten veya ihtiyaçtan kaynaklandığını Türkçüler bir gün elbette öğrenecektir.

Bizler milliyetçiliği karşı değiliz, tam tersi tüm benliğimizle Türk milliyetçiyiz, ancak mlliyetçilik dünya milletlerine teşmil edilebilen fıtrata uygun genel bir fikriyattır. Her millet milliyetçiliği kabul eder, her milletin milliyetçilik anlayışı kendine mahsus içerikler ihtivar eder. Yer yüzünde her fert, her millet milliyetçiliği benimseme hakkına sahiptir. Mesela; Fransa, ÇİN, Japon, Yunan, Bulgar, Sırp, Arjantin vb. tüm milletler milliyetçidir, arzu ederlerse hikayeleri varsa "Milliyetçiler Günü" adıyla herhangi bir günü kendilerine mahsus olarak kutlayabilirler.

İş bize gelince... Türkçüler Günü sadece biz Türklere ait özel bir gündür. Her günün mutlaka özel bir hikayesi vardır. Türkçüler gününün hikayesi de menşe olarak bize aittir. İnternete girip, 3 Mayıs 1944 tarihine bir bakınız; orada hicran var, tabutluk var, işkeceler var, şanlı bir yargı süreci var. 40 kadar kahraman o davalardan beraat etti. Başta ATSIZ olmak üzere orada, davanın içinde Alparslan Türkeş gibi önemli şahsiyetler bulunmaktaydı.

Ateş çemberinden geçişi hatırlatan bu güzel günün adı:

Partilere göre...
Derneklere göre...
Şahıslara göre...

Değiştirilemez.

Farklı adlandırmaların bizzat davaya zarar vereceği malumdur.  Nitekim Bahçeli' nin yeni bir ad koymasıyla; Türkçüler, Ülkücüler kendi aralarında ihtilaflara, iki ayrı telakkiye düşmüştür.

Aslı nedir?

Aslı, bizzat ATSIZ tarafından konan "Türkçüler Günü" dür.

Türkçüler günü kutlu olsun.

Milliyetçiler Günü adlandırmasını aslına mugayir olduğu için şahsım adına ret ediyorum.