Son günlerin modası oldu: Enkaz mahallinde Allahü Ekber diye bağırılmazmış.

Vay efendim, depremzedeler enkaz altından çıkarılırken kurtarıcı ekipler "Allahüekber!" şeklinde neden bağırıyorlarmış,? Öyle denmezmiş, denirse bu din istismarına girermiş.

Tevbe estagfirullah, yahu!

Allah büyüktür" Veya "Büyüksün Allahım!" anlamında kullanılan bu deyimden kim neden rahatsız olur? Yani dini bir ibare kullanmanın adını din istismarcılığına soktular.

Sosyal demokrat kesimde 5 vakit namaz kılan binlerce kişi var. Onları elbette tenzih ederiz, ancak bir tık ilerisi sol kesimden öyle garip tepkiler paylaşılıyor ki insan gerçekten şaşırıyor. 

O tepkiler gösteriyor ki, çok ciddi bir kesim var ki hala dinden, dini terimlerden rahatsız olmaya devam ediyorlar. Yani entel zümrenin kadim tepkileri hiç bitmeyecek gibi duruyor.

Aynı kesim biliyorsunuz başörtü, türban konularına hala takık. Kılıçdaroğlu "Helalleşme" demesine rağmen kapalı bir kadın profili onlara ciddi anlamda rahatsızlık vermeye devam ediyor.

Konuyu yaydırmayayım.

Deprem anında binbir meşakkat ile yarı baygın bir canlı çıkarılmakta iken kurtarıcı ekipler Allahüekber diyerek sevinçlerini ortaya koyuyor ama efendiler rahatsız. Napmalıydılar? "Oley!!!" mi çekeceklerdi?

İmdi şeytanın işi yok aklıma getirdi:

O beyler, hanımlar kapalı bir bayana, sakalı olan bir adama tahammül edemedikleri için yıllardır İran' a gitsinler, Arabistan'a gitsinler!" diyorlardı.  Çünkü burası Laik bir ülke imiş. Madem herkes herkese bir adres gösterebiliyor böyle bir hakkı kendilerinde görebiliyor o halde alın, benden de size yeni bir adres: Allah adını duymak istemeyenler buyursunlar okyanus adacıklarından birini mesken tutsunlar. Orada ezan yok, minare yok, mevlit yok, İslam yok, takke, cübbe, çarşaf yok hatta erkeği de kadını da giyilerinde alabildiğince serbestler; buyrun rahatınızı yaşayın çünkü burası laik olduğu kadar %95 oranıyla da Müslüman bir ülkedir.

Velhasıl, insan haklarına riayet etmeyi içimize sindiremediğimiz için bir gün ya bu memleketi elimizden alacaklar veya bu memleketten topumuzu bir güzel arındıracaklar.

Neyi paylaşamıyoruz? Kendimize gelelim.