Bilge Kağan 1500 yıl evvel "Ey Türk Titre Ve Kendine Dön" Demişti. Kendimize dönünce güzel şeylerin olacağını bize tembih ediyordu Ulu Kağan.

Bu üç konuda maalesef, AK Parti teşkilatlarında ne ilgi, ne de heyecan var.

Dilerim bu yazımı tüm AK Partililer okur.

1)      Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) AK Parti iktidarı döneminde kuruldu. Bir tatlı hülyaydı; kısmen de olsa gerçek oldu.

Bayrağı da var. Teşkilatta bağımsız 7 Türk devleti yer almakta... Nasıl işleyeceğine dair 121 maddelik yol haritası mevcut. Takvim tıkır tıkır işliyor. Sonuncu toplantı Külliye'de yapıldı.

2)      Mavi Vatan kavramıyla Türkiye ilk kez AK Parti iktidarı zamanında tanıştı. Karadeniz, Ege ve Akdeniz’ de var olan haklarımızı içermektedir. Karasularımız 460 bin Km2’ ye tekabül ediyor. Uluslararası hukuka dayalı bir büyük kazanım. Bilinmiyordu, bilinir oldu.

3)      Milli Savunma Sanayiinde yapılan Siha, İha, Akıncı… Tipi çok sayıda yerli silah üretimi gerçekleştirerek dünya çapında bir önemli yere sahip olduk.

Gel gör ki, bu 3 kulvarda sağlanan muazzam ilerlemeler parti camiasında herhangi bir etki tepki uyandırmadı. Oysa akademik seminerler çoktan başlatılmalıydı.

TURAN ülküsü edebiyatımızda 150 senedir işlenmektedir. Gökalp’ in büyük ülküye dair satırları şöyle; “Düşman Ülkesi Viran Olacak / Türkiye Büyüyüp Turan Olacak”

Çok şükür TDT’ nin kurulması ile önemli bir merhaleyi aştık. 

Özetlersek...

Mavi vatan artık bir gerçek.

Milli Savunma Sanayimizin geldiği aşamalar gurur verici.

Buna mukabil, AK Parti teşkilatlarında ilgi ve heyecan sıfır noktasında seyrediyor.

Herkes, “Dava, Dava!” diyor ama ne dediklerinin farkında bir olabilseler!

Dava budur.

İçini doldurun, gururla konuşun!

Recep Tayyip Erdoğan daha ne yapsın size?

Daha hangi fikir sofrasını koysun önünüze?

Lütfen biraz ilgi, biraz heyecan.