2022’nin son haftası Süleymanpaşa Belediye başkan Cüneyt Yüksel ile birlikte etkileyici kısa bir şehir turu yaptık.

Başkan Yüksel basın mensuplarına yatırımların son durumu anlatarak heyecanına bizleri de ortak etti. Tabi yıl sonu yoğunluğu olduğu için bu gezinin analizini yeterince yapamadık. Şimdi sakin kafayla o gün neler yaşandığını kısaca yazabilirim.

Valilik önünden yaklaşık 30 basın mensubu ile saat 15.00’te belediye aracına binerek ilk önce Aydoğdu gençlik merkezine gittik.

AYDOĞDU GENÇLİK MERKEZİ

2.5 katlı, bol derslikli, sıcak renklerin hakim olduğu bir gençlik merkezi burası. Açık alanda mini halı saha, oyun park alanı ile korunaklı bir alan olmuş. Binanın dış görüntüsü bahçesindeki oyun grupları ile oldukça etkileyici. Heyet halinde binanın içine girdik inşaat tamamen bitmiş, yüksek tavanlar oldukça ferah bir ortam sağlamış. Tuvaletler kaliteli malzemeden yapılmış, engelli dostlu binada Aydoğdu gençliğinin eğitimi için tüm ince detaylar düşünülmüş ve ona göre hazırlanmış. Ocak ayı içerisinde derslik ve yaşam alanlarının mobilyaları da geldiğinde artık faaliyete geçmeye hazır.

Aydoğdu gençlik merkezi şunun için çok önemli; burada sadece gençler eğitilmeyecek aynı zamanda aileler de çocuklarıyla birlikte eğitilecekler. Aydoğdu gençliği oldukça enerjik ve pratik zekaya sahipler. Gençler hem derslerine rahat bir ortam da çalışacaklar, hem de sosyal becerilerini geliştirecekler. Yabancı dil eğitimlerinden tutun birçok alanda geleceğin başarılı gençleri burada temel sosyal becerilere ulaşacaklar. Yıl içerisinde binden fazla öğrenci bu imkanlardan faydalanacak. Cüneyt Başkan Gençlik merkezini bizlere anlatırken geleceği görür gibiydi. Özellikle Aydoğdu gençliğinin yüksek enerjisinin bu şehre katacağı değerin çok kıymetli olduğunu biliyordu, onlara güveniyordu ve belediye yatırımlarını da bu yönde şekillendirmişti.

Ayrıca Aydoğdu Mahallesinde çok yakın zamanda kentsel dönüşüm başlayacak. Önce yeni binalar inşa edilecek o binalara yakın adalarda oturan aileler yeni binalara yerleştirilecek ve eski binalar yıkılmaya başlanacak. Önce yap sonra yık modeliyle birkaç sene içerisinde Aydoğdu’daki değişimi ve dönüşümü hep birlikte göreceğiz.

GO KART PİSTİ

İstanbul haricinde Trakya’da olmayan bir pist Tekirdağ’da yapıldı ve tüm bölgeye hatta Balkanlara bile hizmet verecek yeterlilikte diye özetledi Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel. Gezimizin 2. durağı Go Kart pisti oldu. Toplamda 1000 metre uzunlukta olan açık pist ile resmi spor müsabakaları yapılabilecek. Go Kart pistinin hemen yanında geleneksel ve modern okçuluk alanları, kafeterya gibi sosyal donatı alanları mevcut. Canınız sıkıldıysa hemen yan tarafta olimpik sahada buz pateni de yapabilirsiniz. Bu çok amaçlı spor kompleksi yolunun hemen yanı başında. Geleceğin başarılı madalyalı sporcularını görür gibiyim.

K9 EĞİTİM MERKEZİ

3’ üncü durağımız K-9 Eğitim merkezi oldu. Ramada Otel’in hemen altında yer alıyor. Tekirdağ’da bir afet durumunda anında müdahale yapılabilecek kadar stratejik konumda şehre her yerden ulaşım mevcut. Sosyal tesislerde eğitim için derslikler, afet koordinasyon merkezi, yaşam alanları, binlerce kişiye sıcak yemek çıkaracak kapasitede seyyar mutfak var. Köpekler için barınaklar ve eğitim alanları mevcut. Özel cins köpekler K-9 Eğitimi alarak felaket anında müdahaleye hazır olacaklar. K-9 Eğitimi Polis ve askeri köpek eğitimine verilen genel ad olan "K- 9" itaat, koruma ve saldırı eğitimini kapsamaktadır. Başkan Yüksel, çok yakın zamanda faaliyete geçecek K-9 Eğitim merkezinde “Sırasıyla bizim gibi yöneticiler, yetkililer ve çocuklar eğitim alacaklar. Şehrimizi her türlü afet senaryosuna göre hazırlıyoruz. Bulunduğumuz noktadan şehrimizi hem göz ile hem de kameralar ve sensörler vasıtasıyla an ve an takip ediyoruz. Kaçak hafriyat takibi de bu alandan yapılıyor” Dedi.

SERACILIK HIZLA ARTIYOR

Mevsimsel değişimler, Akdeniz bölgesini tropikal meyve yetiştiriciliğine zorladığı gibi Trakya bölgesini de Seracılığa zorluyor. Başkan Yüksel bunun farkında. Sözlerine şöyle başlıyor Seracılık için; Yanımızda dev bir İstanbul var, belediyemiz alım garantili sadece kadınlara özel bir iş modeli oluşturdu. Seralarımız hazır ekim biçim yapılır vaziyette, kendi fidanlarımızı yetiştiriyoruz. Burada bir sermaye yatıyor. Bir çam fidanı bir karış boyuyla piyasadan almaya kalksan tanesi 10TL ama biz tohumdan yetiştiriyoruz ve 1-1,5 metre boya ulaştırıyoruz bu boy fidanlar 100-150 TL arasında piyasada fiyatlanıyorlar. 1 sene sonra tüm fidanlarımızı göreceksiniz çeşitli binlerce fidanlar Süleymanpaşa’yı yemyeşil yapacak. Bu iş modelinde hem kadınlarımız ek gelir elde edecekler hem de üretmenin tadına varacaklar.

2 Saatlik gezimizin ardından 2023 Ocak’ın ilk haftalarında Süleymanpaşa’da diğer yapımı devam eden dev hizmetler için sözleşiyor ve hava karanlığına kalmadan programı sonlandırıyoruz.

Farkındaysanız her hizmet sosyal bir eksikliği gidermek üzere topluma, binlerce insana hizmet verecek şekilde çok düşük bütçelerle yapılmaya gayret ediliyor. Bunun arkasında toplumu iyi tanıyan, eksikleri bilen ve doğru planlama ile ekibini yönlendiren bir başkan var. Başkan Cüneyt Yüksel’i liderliğinden ve hizmetlerinden dolayı kutlarım, enerjisi yüksek bir 2023 yılı bizleri bekliyor. Kalın sağlıcakla.