AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevine Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla getirilmişti. Gümüş; bugün -14 Mart 2023- saat 19.00' da Parti il merkezinde düzenlenen sade törenle Eski İl Başkanı Mestan Özcan' dan mührü alarak resmen göreve başladı.

AK Parti Tekirdağ İl binasında deruhte edilen bayrak değişimini yüzlerce partili heyecanla takip ederken misafirlere yaklaşık 1000 kişilik lokma tatlısı ikram edildi. Saat 19.00 da başlayan program 15 dk. İçinde nihayete erince partililer arasında tanışmalar, tebrikler, ayaküstü sohbetler saatlerce devam etti.

Programda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de yerini aldı. 

İlçelerden gelen partili gruplar Ali Gümüş'e tebriklerini sunarak biatlarını gösterdiler.  Bundan sonraki adım, bir iki gün içinde yeni il yönetimini  oluşturmaktır.

Akşam saatlerinde yapılan programa gelen çok sayıda araç partinin ön ve arka yollarını lebalep doldurdu. Mestan Özcan' ın aday adaylığı açıklamasında yaşanan yoğunluğun bir benzeri de bu gece tekrar yaşandı. Partililerin birbirlerine kenetlendiğini görülmeye değer buldum.

Aksaçlı konumunda olan partinin kurucu il başkanı ve E. Vekil Ahmet Kambur ' un Karacakılavuz' dan destek için geldiği dikkatlerden kaçmadı. Bu gece gülen yüzlerin birbirlerine sıcak sinerji ikramında bulunması camia arasında motivasyonun yükselmesine sebep oldu.

Gelen gruplar, yeni başkan Ali Gümüşle hatıra fotoğrafı çektirirken hem mutlu, hem gururluydular. Programı baştan sona yaklaşık 45 dakika takip ettim.

Manzara gösteriyor ki AK Parti bu seçime çok asılacak.