ANKARA YOLLARI GEREKSİZ OLDU!
Belediye başkanı veya vekil... Kim olmak istiyorsa önce ilçe başkanlıklarına gider evraklarıyla beraber istenen ücretleri verir, ilk adım tamam olurdu. Aday adaylığı hakkını elde eden kişi hemen kolları sıvayarak gerine - gerine çalışmaya başlar; siyasetin cilvesi olarak havasını atıp bir süreliğine keyfini güzelce yaşardı. Onlar kapıları gezer, afişlerini bastırır, biraz da evinde oturup siyaset dersine çalışırdı. 5 - 10 gün her ne kadar gün fırsatı varsa özel çabalarla varlığını ispata yönelirdi. Siyasetin ruhu, hazzı, icabatı böyledir.
Sürecin başlangıç bölümleri daima yerelde başlar, Ankara´ da sona erer. Bu kesin kuraldır.
İkinci aşama görücülük bölümüdür. Sırada Ankara olunca hanımlar beyler (hazır değilse şayet) bir taraftan en ünlü markadan kostümlerini alır, diğer taraftan da binek otosunu yenilemeye bakardı. Çünkü 3-5 gün sonra il başkanı Ankara´ ya götürecektir. O arada gazeteciler tayfasıyla konuşulur, dertlenilir, heyecanlar yüreklerde çarpmaya başlar.
İl başkanı ekibi topluca alır (10-12... kişi ) Ankara´ ya götürüp bir iki ziyaretle Ankara ve genel merkez havasına alıştırır. Sonunda test gibi, mülakat gibi bir imtihana tabi tutulacaklardır. Orada sadece kariyerli siviler geçerli olmayıp boy postlar, diksiyonlar, çehreden tutun da kilolar, oturma kalkmalar dahi dikkate alınacaktır. Vücudun her bir uzvu siyasete, mikrofona, vatandaşa uygun olup olmadığına bakılacak, sonunda 1 kişi üzerinde karar kılınacaktır.
Karar sonrası da önemlidir; aralarında dargınlık, küslük, kırgınlık olmasın diye hemen orada sözler alınıp memleketlerine gönül rızasıyla gönderirlerdi. Heyhat! Şimdi böyle bir siyaset serüveni de ortadan kalkmışa benziyor. Önceden belirlenmiş kişi Ankara´ ya götürülüyor ve en büyük sen der gibi, (XXX-L) Beden giydirilerek ?Tekirdağ sana hayırlı olsun? Diye gönderiliyor.
Anlayacağınız değişik ve akılda olmayan bir dönem başladı.
Peki, ne olacak diğer başvuru sahipleri?
Ankara´ ya davet alamayan müstakbellere birer şeref beratı takdim edilecek ve o berata altın suya batırılmış kalemle şu tarihi sözler yazılacaktır:
?Her kim, ben aday gösterilmedim diye davaya arkasını dönerse ya şiddetli uyaracağız ya da partiden tasfiyeyle ilişiğini keseceğiz"
Hey anam hey! Ankara´ nın büklüm - büklüm yolları da yok artık. Sitem hakkın dahi preslendi. Seviyorum asrın başkanını; çıplak vücut, çıplak ayakla telli dikenli yollardan yürümeyi öğretiyor isteklilere... Eee, komando olmak kolay mı?