Cumhur ittifakı kaybetti. Ağır yenilginin iki sorumlusu var;
Öyle 2,4 ? 5,4 ? 6,1 gibi değil, 10 şiddetinde kıtaları yok eden cinsten bir depremdir bu? İstanbul seçimlerinin yüzde 54-45 olarak sonuçlanmasının anlamını yüzde 100 eminim AK Parti doğru analiz yapamayacaktır.
Cumhur ittifakı kaybetti. Ağır yenilginin iki sorumlusu var; Sn. Erdoğan ile Bahçeli. Millet ittifakı da İmamoğlu gibi doğru bir isim üzerinde anlaştıkları için mutlak galiptir. Halkın net mesajı ise; hop dedik, afran tafran bir yere kadar, sınırlarını aşma, şeklinde okunabilir; okuyana tabi?
Değerli okurlarım, AK Parti´ nin İstanbul yenilgisini ülke geneline yayabilirsiniz. Bugün seçim olsun cumhur ittifakı her ilde tuz-buz!
Çünkü? AK Parti hiç bir kusurunu görmüyor, kabul etmiyor, hemen her konuda günahsız olduğuna inanıyor ve taraftarlarını da inandırıyor. TBMM´ de muhalefet tarafından verilen araştırma önergeleri anında ret ederseniz halka nefes alacak bir kılcal borucuk bile bırakmazsanız halk size yolunuz buraya kadar der. Bu seçime bu açılardan tekrar, tekrar bakılmalı.
Sn. Erdoğan bir insandır ve yorgun düşmüştür; ?Çocuklarıma helal lokma yedirmedim?, ?Terör odakları tarafından desteklenen cumhur ittifakı? gibi bariz dil sürçmeleri yapıyorsa bu yorgunluğuna delildir. Bu parti için en sağlıklı yol; muhalefete çekilip en az bir dönem kendisiyle iç muhasebe yapmasıdır. Başka türlüsü olmaz. Araba yokuş aşağıya frensiz gidiyor.
TEK Adam rejimi iyi mi kötü mü? Bunu tekrar düşünelim. TEK Parti rejimi ne kadar isabetliymiş? Bunu yeniden masaya yatıralım. Güç zehirlenmesi her yönden yaşanmakta? Hak, hukuk, adalet, yargı süreçleri, sivil toplum örgütlenmeleri tarihinin en karanlık döneminden geçiyor. Her şey bir kişinin iki dudağı arasında olmaz.
Halk her şeyi görür hale geldi ve görecek, yoksa 13 bin fark nasıl olur da 2 ay içinde 750 bine çıkar? İstanbul seçimleri, ?Yetti artık!? feryadının semalarda yankılanmasından başka bir şey değil. AK Parti´ nin tüm sloganları 10 numara ama uygulamaları da 180 derece aksi yönde tecelli ediyor. Bu sebepledir ki halkta güven kayboldu, endişeler çoğaldı. Milletvekilinden, il başkanından geçtik, sade üyelerinde bile huyların değiştiğini görebiliyorsunuz.
İstanbul seçimleri her yönüyle uzun süre masada kalmaya, tahliller yapılmaya muhtaç! Halkla kavga yapılmaz. Seçimler bunu gösterdi.