Sinan Oğan tarafını tercih etti.Aslında bu bir taraf meselesi değil, beka meselesiydi. Bunu da çok net şekilde ifade etti.

 Sn. Sinan Oğan., Türk milliyetçilerinin ve Atatürk sevdalılarının seslerine kulak verdi.

Türkiye yaklaşık 6 aydır seçimle yatıyor, seçimle kalkıyor. Bu seçimin ana unsurlarından biri patates ve soğan fiyatları.

Bu iddia, CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu ve taraftarlarınca ortaya konuyor. Diğer tarafta ise, Türkiye’nin milli birliği ve buna bağlı olarak, savunma sanayiinde geldiği nokta var. Çıkarılan doğalgaz, deprem bölgesindeki insanların ihtiyaçları, vatanın bölünmez bütünlüğü, SİHA’lar, uçaklar, füzeler, Türkiye’nin misak-ı milli sınırları içinde bölünmez bütünlüğü ve Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin yıkılıp yeniden kurulma niyeti gibi hususlar var.

İşte bu gibi hususların gündemde olduğu bir dönemde, Türkiye, içinde bulunduğu sıkıntıları unutarak, milliyetçiliği halkına iyi anlatan Sn. Erdoğan’ın yanında yer almış ve Meclis çoğunluğunu kendisine vermiştir. İşte bu aritmetik, Türk halkının genel kanaatini ortaya koymaktadır. Meclis’te 326 milletvekilliği kazanan Cumhur İttifakı CHP’yi yenilgiye uğratmıştır

Cumhurbaşkanımız Erdoğan tamamen Türkiye’nin birliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü üzerine yaptığı miting konuşmalarıyla halkın gönlünde taht kurmuştur. Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve pandemi döneminde devletin tecrübe ettiği sorunların hepsi Recep Tayyip Erdoğan tarafından unutturulmuş; vatanın birliği Türk halkının vazgeçilmez unsuru olmuştur.

Diğer tarafta ise, Atatürk’ün partisi olduğunu iddia eden CHP’nin Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu daha işin başında, “Ben Dersimli Kemal” diyerek Atatürk’ün yanında olmadığını ifade etmiştir. Başbakan İnönü, ayrılıkçılık yanlısı İngiliz devletinin desteğiyle çıkarılan Dersim isyanının üzerine Atatürk’ün talebine rağmen gitmemiş ve Cumhuriyet Hükümetinin isteğini yerine getirmemiştir.

Bu nedenle Atatürk, İnönü’nün yerine Kuvayı Milliyeci Celal Bayar’ı Başbakan yaparak Dersim isyanını bastırmış; bu tarihten itibaren Dersim ismi Atatürk tarafından Tunceli olarak değiştirilmiştir. Bu olayın ardından İnönü’cü CHP maalesef Atatürk’ün çizgisinden ayrılmıştır.

En vahim meselelerden biri ise, öldükten sonra Atatürk’ün naaşının Ankara Etnografya Müzesi’nde 15 yıl boyunca bir sandığın içinde toprakla buluşturulmayarak bekletilmesidir. Bu kin CHP’nin bakış açısını göstermektedir. Doç. Hulki Cevizoğlu, Atatürk’ün Özel Kalemi Falih Rıfkı Atay ile Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun yazılarından alıntı yaparak bu sonuca ulaşmaktadır. Tarih kitaplarını açıp baktığımızda maalesef bu gerçekle karşılaşıyoruz.

Peki, sonra ne olmuştur?

Celal Bayar Cumhurbaşkanı olup Adnan Menderes (Menderes Atatürkçü ve Kuvay-i Milliyeci’dir. Kurtuluş Savaşı’nda Rahmetli Menderes kendine ait Ayyıldız Grubu’yla bizzat savaşmış ve Atatürk’ün yanında yer almıştır. Tıpkı Yörük Ali Efe Gurubu ve Demirci Ali Efe Grubu gibi) iktidara gelince Anıtkabir’i inşa ettirerek Atatürk’ün naaşını toprağa vermişlerdir.

CHP neden Atatürk için bir anıt mezar yaptırmadı diye sorarsanız, buna şu şekilde cevap verebilirim: Çünkü İnönü, Atatürk’ün şöhretinden dolayı ikinci planda kalmış ve bu sebeple Atatürk’e kin beslemiştir. Rahmetli Mareşal Fevzi Çakmak bu kinin şahitlerinden biridir. Mareşal Fevzi Çakmak’ın hatıralarını okuduğunuzda, İnönü’yü Atatürk’ün hışmından kurtaranın kendisi olduğunu görürsünüz.

Ayrıca, Kurtuluş Savaşı tarihine de göz attığımızda İnönü’nün Büyük Taarruz’da Atatürk’ün yanında olmadığını anlıyoruz. İnönü neden Büyük Taarruz’ da yer almamıştır? Birinci İnönü, İkinci İnönü ve Sakarya savaşlarını iyi analiz etmek gerekir.

27 Mayıs İhtilali, İnönü ve CHP’nin yüz karası sürecidir. Demokrasiye yapılan tüm dış müdahalelerde İnönü ve taraftarının parmağı vardır. Çünkü bu ihtilalleri yapan askerlerin ve destekçilerinin yanında yer almışlardır. İnönü, 27 Mayıs İhtilali’nde Menderes ve arkadaşlarının asılmasının baş suçlusudur. Çünkü bu insanlar Atatürkçüydüler. Tabi CHP’deki birçok Atatürkçü ismi bunlardan ayırıyorum. Maalesef, tarih bunları açıkça yazıyor; bakabilirsiniz.

İşte Kılıçdaroğlu, TV’de çıkıp “Ben Dersimli Kemal” diyerek aklınca Atatürk’e karşı çıktığını göstermeye çalışmaktadır. Aynı “Dersimli Kemal” HDP’yle birlikte oturarak hapisteki bazı isimleri serbest bırakacağı ifadesinde de bulunmuştur. Zaten, HDP ve PKK’yla birlikte hareket edip Irak’la ilgili tezkere için redoyu vermiştir.

Son seçimlerde HDP’nin %12’lerde seyreden oyu %8’e düşmüş ve seçmenden çok büyük bir tokat yemiştir. Yani, CHP’li “Dersimli Kemal” TBMM’de bana göre çok büyük mağlubiyet yaşamıştır

HDP’ye çeşitli tavizler veren CHP Genel Başkanı aklını başına toplamalı. Bu seçimi de Sn. Sinan Oğan’ın ifadelerini de iyi okumak gerekir. Bu ülkede bölücü PKK’ya da ve onun uzantısı HDP’ye de Türk halkı çok sıkı bir Osmanlı tokadı atmıştır