Bugüne kadar kendi sosyal medyamda takipleştiğim kişilerden, haber bültenlerinden hep mama desteği çağrılarına şahit oldum. Çeşitli etkinlikler ile yardım toplama kampanyaları düzenlendi. toplanan yemek ücretleri, yapılan bağışlar ile en çok mama üretcileri sevindi. Fakat bu sistem sürdürülebilir değildi ve nihayetinde öyle oldu. Bir heyecanla meydanlara inen gönüllüler yoruldular, yıprandılar ama bir arpa boyu yol alamadılar. Çünkü Köpekler hergün beslenmek zorundalar

Bir Türkiye gerçeğinden bahsetmet istiyorum.

Türkiye'de sokaklarda tespitlere göre 4 milyon başı boş köpek dolaşıyor. Kumsalda, parkta bahçede kısacası her yerde. Çete olarak yaşıyorlar. Ve yılda 2 kez ürüyorlar. Her doğumda ortalama 4- 6 yavru dünyaya geliyor. Bu kontrol edilemez bir rakam. Sağlık, beslenme, salgın, çocuk ve yetişkinlere saldırı sorunu ciddi tehdit olmaya başladı. Medeni ülkelerde sokaklarda tek bir köpek göremezsiniz.

Köpeklerin uyutulmasını istemiyorsanız acilen barınak yapma girişimlerine başlamalısınız. Ne kurtarırsanız kârdır. Devlet barınak için arazi bile veriyor. Türkiye'de artık sokaklarda çok yakın zamanda başıboş köpek göremeyeceksiniz.

Gerçek hayvanseverlere barınak yapmak için çağrıda bulunuyorum.