Artık gönül rahatlığıyla yazabilirim. Tekirdağ'da "Macar Dostluk Parkı", "Barış Özgürlük Parkı"nın içerisinde ilmik ilmik örülerek yapılıyor. Candan Yüceer, Park Bahçeler Daire Başkanını tam yetkiyle donattı ve Deniz Doğan harika işler çıkarıyor. Artık hikayesi olan, boş gezmeyeceğimiz bir parka kavuşuyoruz. Bu süreçte, Tekirdağ Macar Dostluk Derneği ile hep irtibatta olan Deniz Doğan, tüm ayrıntılara dikkat ederek süreci sağlıklı bir şekilde ilerletiyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ayça Albayraktar ile geçenlerde dernek yönetimi ile birlikte toplantı yaptık.  Ayça Hanım, Tekirdağ'ın Macarlar için önemini biliyor ve daha etkin nasıl fayda sağlayabiliriz mahiyetinde bir toplantıydı. Tekirdağ'da ki Macar Kültür varlıklarının Tekirdağ'ın Kültür ve turizmine yapacağı katkıları anlattık, notlar alındı, istekler dile getirildi ve ortaya bir irade konuldu. Elbette bu görüşme, Candan Yüceer'in talimatları doğrultusunda oldu.

Eski Başkan Kadir Albayrak'a yıllardır çok ağır eleştiriler yönelttim, öfkem hala dinmemiş durumda. Boşa geçen 10 yıl nedeniyle, Tekirdağ bu süreçte kültür ve turizmde önemli şehirlerinden biri olabilirdi. Anlatamadık, anlaşılmadık. Çok fazla fırsat kaçtı elimizden.

Göreve yeni başlamış Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer'in, daire başkanlarına yetki vermesi, onları çalışmaya teşvik etmesi ve konunun uzmanları ile profesyonelce hareket etmesi takdire şayandır.

Candan Yüceer ile şahsi yıldızım hiçbir zaman barışmayabilir, benim için çok ta önemli değil. Ancak gazetecilik etiği çerçevesinde hareket edeceğimi daha önceki yazımda belirtmiştim. Bu duruşumu bozmayacağım.

Her zaman söylediğim gibi, Tekirdağ'da müthiş bir potansiyel var. Sağlıktan eğitime, turizmden sanayiye, tarımdan lojistiğe kadar her alanda Tekirdağ'ın sahip olduğu avantajlar var. Yapılması gereken ise doğru planlama, kapsamlı ve kararlı bir dönüşüm sürecini kısa sürede tamamlamaktır. Böylece Tekirdağ, rekabet edebilir şehirler arasında hak ettiği yerini alabilir.

Profesyonelce çalıştığı için Candan hanımı tebrik ederim.

Başarı mutlaka gelecektir...