Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Başkan Yardımcısı Gökhan Saygı, Belediye Meclis Üyeleri, Şube Müdürleri, 30 kadar gazeteci ve Muhtarlar olarak Bolu Abant’ta 2 günlük bir kamp yaptık.

İzole sayılabilecek bol oksijenli tabiat harikası bir yerde 2 gün boyunca kamp yapmak belki de belediye tarihinde ilk sayılır.

Şehirden uzaklaşmak, Süleymanpaşa’ya daha neler yapılabilir, eksikleri ve ihtiyaçları muhataplarından dinlemek altın değerinde bir çalışma.

Gündelik koşuşturmalarda bu çalışma maalesef yapılamıyor. Bu nedenle Abant kampını çok kıymetli buluyorum. Buradan şehrimize yansıyacak çok önemli fikirler not edildiğini biliyorum. Vakti geldiğinde Cüneyt Başkan açıklayacaktır ama size raylı sistem gibi birçok önemli projenin konuşulduğu ve olumlu sonuçlandığı bir kamp ortamından havadisler aktarsam sizi heyecanlandırmak için yeterli olacaktır sanırım. 

Süleymanpaşa’nın geleceğini şekillendirecek kamp çalışmasının iki ana başlıkta özetleyebilirim.

Sanayi ve Turizm…

Seleb (Süleymanpaşa Ekolojik Endüstri Lojistik Bölgesi) ana başlığı oluştursa da imar planlarında konut alanı olarak belirlenen fakat 100 yıl geçse de konut yapılamayacak uzaklıkta absürt alanların imar revizyonuna girerek ticaret alanı olarak işaretlenmesi, depolama alanlarının belirlenmesi gibi çok hayati konuların ele alındığı Abant toplantısında yatırım ve yatırımcının önünü açacak birçok kritik başlıklar ele alındı.

Kültür ve Turizm Süleymanpaşa’nın olmazsa olmaz konularından. Bu kente gelenlere ya da yaşayanlara birçok alternatif rotaların oluşturulması, doğa sporlarına yatırım, sergilenemeyen 20 bin civarında tarihi eserin sergileneceği kent müzesi, Tema Park, teleferik gibi turizme dönük yapıların ihale ve imalat süreçleri ele alındı.

Özetle Abant kampı, yaşadığımız kente yeni bir vizyon, yeni bir heyecan katacak nitelikte çok verimli geçti.  

Sosyal medyadan birkaç ters yazı gördüm. Aldırmayın, Süleymanpaşa’nın yaşanabilirlik seviyesinin daha da arttırılması bu şehrin sakin kafayla masaya yatırılması, hataların tartışılması, projelerin ve hayallerin dillendirmesi ile mümkün olacaktır.

İşte bu vizyonu ortaya koyan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’i canı gönülden kutluyorum. Çok çalışmak ve planlı çalışmak… İşte formül bu.