31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Yeşilay, gençleri tütün kullanımından uzak tutmak ve sağlıklı bir gelecek inşa etmeleri için çağrıda bulundu.

Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tütün kullanımı hem bireylerin hem de toplumun sağlığını tehdit ediyor. Bu nedenle Dünya Tütünsüz Günü vesilesiyle özellikle gençlerimizi tütünden uzak durmaya davet ediyoruz" dedi.

Soykırlı, tütün kullanımının gençler üzerindeki olumsuz etkilerine de değinerek, "Tütün gençlerimizin fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini olumsuz yönde etkiliyor. Onların sağlıklı, üretken ve mutlu bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeşilay'ın düzenlediği farkındalık kampanyasında ise genç bir kadın figürü kullanılarak, tütün kullanımından vazgeçmek isteyenlere destek ve teşvik mesajı verildiği görülüyor.

Konu hakkında açıklama yapan uzmanlar da, Dünya Tütünsüz Günü'nün önemine dikkat çekerek, gençlerin tütün kullanımından uzak tutulmasının önemine vurgu yaptılar.

Editör: Fatih ERGE