Millet derin ise türküleri şarkıları hikayeleri de derindir.

"Çıkayım Gideyim Urum Eline / Arzuhal Vereyim Beylerbeyine"  Her ne kadar Rumeli' yi bıraksak da türküler koparmaz bizi oradan. Çünkü Rumeli Kızılelma' nın beşiği milli ülkümüzün icranıdır.

Bir Selanik Türküsü Rumelinin ateşi yalazı olarak kalplerimize vurur. "Çalın davulları çaydan aşağıya aman aman / Mezarımı kazın bre dostlar belden aşağıya" Atatürk' ün ağlayarak dinlediği bu türkü milli ülkü tesbihimizin güzel tanelerinden biridir.

"Şu Yemen elleri ne de yamandır /  Ano Yemen'dir gülü çemendir"  Safiye Ayla diyor ki: Gazi Paşa Hazretleri ne zaman bu türküyü dinlese her defasında ağlardı. Milli ülkümüzün büyük parçalarından biri olan İttiha-ı İslam mefkuresi bu türkülerde yaşamaktadır. Bir gün Yemen tekrar kızılelmamız olacaktır.

"Men bu yerde yaşalmadım yaşlığıma toyalmadım. Vatanıma hasret kaldım ey güzel Kırım"  Şu "Ey Güzel" Kırım şarkısını dinleyen bir Türk nasıl duygulanmaz, nasıl yüreği nemlenmez! Kırım' ı hiç unutulurmu? Şarkılar ülküye giden köprülerdir. Bugün olmasa yarın şarkılar sayesinde hep oraya davetliyiz. 

"Güzel Türkistan sana ne oldu? Sebep vakitsiz güllerin soldu. Çemenler berbat, kuşlar da feryat, Hepsi mahzun, olmaz mı dilşad?"  Türkistan zaten rüyalarımızın anasıdır. Kuşların bile Turan Turan diye öttüğü Türkistan Milli ülkümüz yani Turan can damarımızdır. 

Hele bir Çırpınırdı Karadeniz unutualacak bir şey mi? Rahmetli Türkeş' in ülkücü gençliğe armağanı olan Çırpınırdı karadeniz Türk dünyana açılan bir ana kapıdır. 

"Tuna Nehri Akmam Diyor"

"Vardar Ovası, Vardar Ovası / Kazanamadım Sıla Parası" 

Lofçalı Kadriye nin balkan sevdasını tutuşturan şarkıları

Kerkük mahnıları,

Her bir eser "Büyük Ülkü" için yazılmış gibi.

Bazen inşa ettiğimiz bir obje, bazen bir türkü bize bunu hep hatırlatacaktır. 

Ben bu türküleri o ruhla, o niyetle dinliyor, çok büyük haz duyuyorum.