Biri çıkıp deseydiki Nisan bir şakası için bir şeyler düşün taşın diye,inanın 31- Mart'ta Türk halkının iktidardaki yöneticilerine böyle bir şaka ile,yani kırmadan dökmeden incitmeden hakaret etmeden böyle içinde bir gerçeklik bulunan şaka yapamazdı...

O akşamdan beri çok düşündüm ne yazayım duygularımı nasıl anlatayım diye,inanın çok güçlük çektim ve hala devam ediyorum.

Türk halkı içinde öyle bir demokrasi ve yurttaşlık dersi barındıran bir,bir Nisan şakası yaptı ki akıllara durgunluk verdi.

Yabancı basın ve görsel medya bile bu akıl almaz inceliğe şaşıp kaldılar ve şapka çıkardılar...

Ne oldum dememeli insanlar ne olacağım demeli demeliler.Ama kibirle oturup kibirle kalkan ve ne oldum delisi olan insanlar hiç bir zaman ne olacağım demezler...

Ama sağduyu sahibi,demokrasi ve liyakat sahibi insanlar eninde sonunda bu tip insanlara günü saati geldimi,verecekleri cevabı yürek ceplerinden çıkarıp yüzlere çarparlar...

1977 den beri ilk kez sokaklarda yeşil bayraklar değil,al bayraklar dalgalandı caddelerde sokaklarda kutlama alanlarında.

Ötekileştirilmiş insanlar vicdanlarının sesini dinleyerek hak hukuk adalet ve liyakat dolu oylarını gidip sandığa attılar ve haliyle seçim sandıklarından İNSANLIK çıktı,LiİYAKAT çıktı,birliği beraberliği kardeşliği savunanların yöneticileri çıktı.

İnsanca sevinmeyi eğlenmeyi baskı korku olmadan sokaklarda şarkı türkü söylemeyi ne çok olmuş unutalı, o gece sokaklardaki gördüğüm sahneler hatırlattı bana.

Yıllar yıllar sonra Türk halkı Cumhuriyet Halk Partisine % 38 lik bir oy oranıyla teveccühde bulunmuştur.

Nisan bir şakası değil bir gerçek CHP birinci parti oldu.

Şunu hep söylerdim yazardım,kendini değiştiremeyenler ideallerini ve ülkesinin geleceklerini değiştiremezler diye.

İşte CHP bu ilki gerçekleştirdi ve kısa bir zaman önce çok büyük bir değişime dönüşüme imza attı.

İşte 31 mart gecesi değişimi ve dönüşümü kendi içlerinde gerçekleştirenler,Türkiye Cumhuriyeti'nin fabrika ayarlarına dönmesi noktasında ikinci ilki gerçekleştirmek için çıktıkları yolda,Türk halkından çok büyük bir onay aldılar.

Yol uzun meşakkatli zemin kaygan hava puslu olsa da biz Cumhuriyet Halk Partililer diyoruz ki,IŞIK HER ZAMAN KARANLIĞI YENER.

Vakit o vakittir ve demokrası adalet ve özgürlük kervana yola çıkmıştır,arkasında on altı milyonluk bir insan çığlığı vardır.

Çekilin yoldan sıra bizde...

İzleyin bizi belki başta insanlık olmak üzere demokrasi ve KARDEŞLİK nasıl olur öğrenirsiniz ve belkide karanlık beyinlere bir nebze ışık olmanın ne demek olduğunu anlarsınız...

İşte öyle

Birgülce