Her seçim öncesi olduğu gibi bu seçimde de hileli kamuoyu araştırmalarına tevessül edilmiştir.

Anket şirketleri önceden belirlenmiş isimlerin lehine olacak şekilde sonuçlar ilan etmekte ustalaştılar. Hile, algı, maalesef seçimlerin bir parçası oldu.

Şimdiye kadar Tekirdağ'da doğru - dürüst bir anket yayınlandı mı bilemiyoruz ama algı amaçlı onlarca anket yayınlandığını tartışmaya bile gerek yok çünkü şehrin gözcüsü olarak biliyoruz ki her seçim bu algıcılar büyük bir gürültü ile ortaya çıkar ve seçim bitince sesizce yeniden yer edinmeye çalışırlar.

Sahte anketlerle şampiyon gibi şişirildiler.

Bu yollardan geçen biri olarak plan, proje nasıl işliyor anlatayım biraz: İstedikleri adayları öne çıkarmak için sınıfından çıkartılmaları gerekiyor. Çünkü parti disiplini gereği görevi kabul etmek zorundalar, daha doğrusu mecbur bırakılmaktalar. Yani oklar, ibreler bu kişileri aday göstermeye ayarlanmaktadır.

Üzülerek belirteyim ki; artık anket şirketleri, doğru verilerin değil, paranın etkin rol oynadığı yerler halini aldı.

Aday gösterildiklerinde ne SKM, ne teşkilat tanıdılar. Gözümüzün içine baka baka BUĞUZ ediyoruz dediler. Teşkilata ellerinde mikrofonlarla BUĞUZ ettiler.(Sözlük anlamını bilmedikleri ortada) Buğuz etmek nefret ediyorum, size kin besliyorum demektir. Buğuz etmek İslâm ahlâkıyla bağdaşmayan bir davranıştır. Allah icin buğuz edersin şahsın için değil. Buğuz, teşkilatı talan eder. Bu sözün ağızdan çıkışına şahitlik eden arkadaşlarımız ile bu nasıl konuşma resmen nefret kustular diye günlerce telefonlarla da konu edildi.

31 Mart yerel secimlerin ardından çarşıda pazarda "başarılı” olduklarını ileri sürseler de gün geçtikçe kayba sebep olanların cephesi mahfillerinden ayyuka çıkan “başarısızlık” ikrarları gerçeği ortaya koymaya yeterlidir.

Yanlış hesabın sandıktan döndüğü, kibir budalalarının, hem kel hem fodul olanların buna sebebiyet verdiği hayıflanmaları artık yüksek sesle söylendiğini duyuyoruz. Bu bir ‘dip dalga’ değil, görünen köydür. Defalarca uyardık, iyi niyetli çabalarımıza ‘fitne’ muamelesi yapıldı. Perşembe geliyordu, çarşambayı ıskaladık.

Ne var ki hâlâ gerçeklere tahammül edilemiyor.

Duvarı nem, insanı gam, teşkilatı kaypaklıklar yıkar….

Özet: Tekirdağ mağlubiyetinin ilk başlangıcı hileli anketlerde aranmalıdır.