Maşuk hasta olunca aşık sıhhatinden utanırmış. Sızlamıyorsa için, ne sen maşuksun ne de o aşık.

 Öyle bir kitle var ki sözde vatanseverlikten bahsederler dururlar . Vatan sevgisi konu- sunda kıyasıya bir yarış var.

Kime sorsanız, kendisinden ya da falancadan daha çok vatansever birini bulamazsınız.

Oysa vatanseverlik, bir ya da birkaç davranışın bir araya gelmesiyle kazanılan bir kavram değil, yüzlercesinin yaşam tarzı haline gelmesiyle ancak aday adayı olunacak yüce bir kavram ama öylesine sıradanlaştırdık ki artık rahatsızlık verici boyutlara geldi.

Çünkü vatanseverlikle zerre kadar ilgisi olmayanlar bile bu kavramın arkasına saklandı, dilinden düşürmez hale geldi.

Turnosal kâğıdı ya da yalan makinesiyle belirlenen bir kavram değil ki şak diye tespit edesiniz...

Durduk durduk içimiz şişti artık. Vatana hizmet edecek proje ve çalışmaları da baltalamaktan geri kalmayan birkaç salatalık mevcut.

Bakın Cumhurbaşkanımız diyor ki; "Üniversitelerimizin bir daha asla yasakla, baskıyla, kavgayla veya ideolojik dayatmalarla anılmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullanıyor.

Buradaki zihniyet mobingle yürüyor. Çalışan adam ,üretilen proje olunca baltalanıyor. Sebep mi ??? Kendileri bir şey üretemiyorlar , fesatlık desen almış başını yürümüş. İnsanlar konuşa konuşa diyoruz tıkanmışlığı anlatıyoruz .Arkamızı dönüyoruz kocakarı gibi şikayet ediyorlar . Üstlendikleri görevlerden sızlanıp yalancılıkla suçluyorlar. O üstüme kaldı o bu üstüme kaldı. Bırak kardeşim zaten liyakatı ile görevini yerine getiremiyorsun. Bulunmadık hint kumaşımısın?

Cumhurbaşkanımız ; Cadı avını dün gibi hatırlıyoruz diyerek cümlelerine devam ediyor .Reis ilericilik diyor bunlar gericiligi elden bırakmıyor. Öyle birkaç yere para verdirip yazdırmakla olmuyor beyefendiler .

Üniversitemizin sadece kendi sınırları içinde kalmadan şehrin tüm paydaşları başta olmak üzere; bölgesine, ülkesine ve komşu ülkelere yönelik çalışmalarñ gerçekleştirir.Baltalamaz…

Liyakatten uzak, adeta üniversitelerin tüm geleneklerinin ve işleyişinin bozacak bir işleve dönüştüğünü anlatacak daha çok cümle varda. Biz burada noktalayalım.

Ama şunu söylemedende edemeyeceğim,anlıyoruz ki Siyaset devreye girmezse bazı işler yürümüyor.