Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk'ün emanetine sahip çıktığımız gerçeği 100 yıldır bilinmekte. Yöneticisi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin Süleymanpaşa İlçe Başkanlığının Kemalist ruhlu tüm yöneticileri ile Çağdaş Türkiye'nin etkili gücü ve güvencesi olan siyasete yeni girmiş, umut yüklü, inançlı gençlerimizin yanı sıra üstün deneyimlerini bizimle paylaşanlarla bir toplantı düzenledik ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına Hazırlık Komisyonu kurduk. “Neler yapabiliriz?” sorusuna yanıt ararken birçok projeyle Cumhuriyetimize layık hediyeler vermek istedik.

Bu projelerden biri de naçizane fikir sahibi olduğum, “Cumhuriyetimizin Kuruluşundan Günümüze, Cumhuriyetimizi Aydınlatan Öncü Kadınlar Fotoğraf Sergisi” idi. 

Bu fikrimi destekleyen Tekirdağ / Süleymanpaşa İlçe Başkanıma ve tüm yönetici arkadaşlarıma katkıları için teşekkür ediyorum. 

Proje çalışmama, Cumhuriyetin 100 Öncü Kadınının isim ve fotoğraf seçkisini yapmakla başladım.Sonrasında Sosyal Medya Uzmanı yönetici kardeşim ve eşinin teknik anlamda özverili çalışması sonucu proje halka sunulmaya hazır hale getirildi. 

Bu arada, sergi alanında bizi yalnız bırakmayan halkımıza ve değerli basın mensuplarımıza da teşekkür  ediyorum. 

Bu sergide;
100 fotoğrafla anlatmaya çalıştığım; 100 Öncü Kadının birbirinden çok farklı anlam katmanlarıyla yüklü olabileceğini gösteren, toplumsal tarihimize keyifli bir iz sürme imkânı sunacak olan fotoğraflarda gündelik hayata, tarihsel kişi ve olaylara, öznel hikâyelere ilişkin pek çok şey bulunuyor. Ayrıca daha ilerisi için araştırma yapmak ve hayal etmek isteyenlere de bir pencere açıyor.

Fotoğrafların altında yer alan mini belgesel anlatı da zengin içerik barındırıyor.
Bilinen olaylar ve hikâyelerin yanı sıra resmî tarihin görmezden geldiği Fotoğraflar, sesimizi doyuramadığımız anlatıları da dile getirmiş oluyor.
Toplumsal hayatın her anına tanıklık etmiş, onu biçimlendirip anlam katmış, Cumhuriyet döneminde 100 fotoğrafla öncü kadınlarımız belgelenmiş oluyor.

CHP Süleymanpaşa ilçe başkanlığınca, ileriki günlerde sergide yer alan öncü kadınlarımızın her birinin yer aldığı bir kitabı  basarak halkımıza ve isteyen okullara dağıtmayı planlıyoruz.

Kadının toplumsal statüsünü yapılandıracak Yeni Bir Kadın Devriminin gücüne ve gereksinimine inanıyorum.

Bu toplumda şeyh, şıh çok, fakat filozofumuz çok az.
O nedenle olguyu okuyamıyoruz.

Biyolojik yönden aklı bozuk insanların evliyadır diye peşlerinden koşup, “Benim hâlim ne olacak?” diye soranlarımız var!

Aydın kadınlarımız; Cumhuriyetimizin ilkelerine inanan, katkı yapmayı amaçlayan tüm Kemalist, Atatürkçü, Aydınlanmacı yurtsever kişi ve kuruluşlarla iş birliği yapmaya hazırdır, diye düşünüyorum. 

Kutlamalarımızın bir hafta değil bir yıl boyunca sürmesini diliyorum.

Cumhuriyetimizin 100. yılında yurdumuzu ve ulusumuzu yeniden aydınlığa kavuşturmak, Mustafa Kemal Atatürk'e olan borcumuzdur, inancını taşıyorum. 

Sizlerin ve tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle, coşkuyla kutluyorum…