Gerçekleşen toplantının açılış konuşmasında Tekirdağ TSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, "Ticarette Helal Belgelendirmenin Önemi ve Güncel Gelişmeler" konulu seminerimize hoş geldiniz. Sizleri şahsım ve kurumum Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası adına saygıyla selamlıyorum.

Değerli Konuklar,

14 Farklı meslek grubunda odamıza kayıtlı birçok farklı sektörde faaliyet gösteren üyelerimize yönelik bilgilendirme çalışmalarımız kapsamında bugün önemli bir konunun detaylarını öğrenmek, bilgi sahibi olabilmek adına bir aradayız. Günümüzde ticaret yapmak artık eskisi gibi olmamakla birlikte teknolojide yaşanan gelişmeler, küresel olaylar, hepimizin de derinden etkilenerek yaşadığı pandemi dönemi vb. gibi durumlar hemen hemen her sektörde işlerimizi yeniden gözden geçirerek yenilikçi olmaya ve çağa ayak uydurmaya hazır hale getirdi ve getiriyor. Diğer yandan artık ülkelerin değil şehirlerin birbirleriyle yarıştığı hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda ticaretimizi sürdürmek zorundayız.

Bugün bu hususta dünya ile rekabette avantajlı yer almamıza katkı sunacak birçok konu başlığında yetkililerimiz tarafından sunumlar yapılacak ve aklımızdaki birçok soru işaretine cevap bulabilmiş olacağız. 

Sözlerimi daha da uzatmamak adına bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği bulunan TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Helal Akreditasyon Kurumu Başkanımız Zafer Soylu’ya teşekkür etmek istiyorum. Seminerimizin hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Helal Akreditasyon Kurumu Başkanı Zafer Soylu tarafından;

-Helal belgelendirmede akreditasyon zorunluluğu düzenlemesi 

-Helal belgeli ticarette uluslararası gelişmeler

-Helal Akreditasyon Kurumu faaliyetleri

-Helal belgelerine yönelik devlet destekleri konu başlıklarında sunumlar yapıldı ve toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi. 

Editör: Fatih ERGE