Protokol, Kırklareli Ticaret Borsası'nda düzenlenen bir törenle Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol, Kırklareli Ticaret Borsası ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan bu önemli adım ile Karahıdır Kirazı ve Kırklareli Köftesi'ne coğrafi işaret alınarak ürünlerin kent ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. Coğrafi işaret tescili sayesinde ürünlerin hem korunması hem de gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor, bu da bölgenin ekonomik ve kültürel açıdan gelişimine önemli katkı sağlayacak.

Protokol kapsamında, Türk Patent ve Marka Kurumu ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yapılacak olan tescil işlemleri için gerekli olan ücret, vergi ve diğer prosedürel harcamalar, Ajans ve Paydaş Kurum tarafından ortaklaşa karşılanacak. Ayrıca, ulusal ve uluslararası kurumlardaki tescil işlemleri için ihtiyaç duyulan idari ve teknik hizmetlerin temini de Ajans ve Paydaş Kurum tarafından karşılanacak. Protokol çerçevesinde tescil işleminin ardından gerçekleştirilecek tanıtım, markalaşma ve ürünün yaygınlaştırılması gibi faaliyetlerde de Ajans ve Paydaş Kurum iş birliği yapacak. Bu faaliyetlere yönelik maliyetler de ortaklaşa karşılanacak.

Editör: Fatih ERGE