Başkan Durgu: 13 Ocak 2024 Cumartesi günü Ulusal Süt Konseyi'nin (USK) toplanarak çiğ süt tavsiye fiyatı açıkladığını, bu belirlenen fiyatın kabul edilemez olduğunu söyledi. Sütün uzun zamandır yaklaşık olarak bu fiyatlardan satıldığını belirten Durgun "Böylece bir artış olmamış olacağını, hâlbuki sadece Aralık ayında süt üreticilerinin yem maliyeti sadece %25 artmıştı. Buna karşılık süt fiyatında aynı oranda bir artış olmaması kabul edilemez" Olduğunu belirtti.

Başkan Durgun açıklamasında: 

"Daha önce de uyarmıştık yine uyarıyoruz!  Bu tutum bu süt fiyatı sadece süt üreticisine zarar vermez! Daha geniş çevreleri uzun vadede tüketicileri ve ülkemizi olumsuz etkileyecek!  

Bu yanlıştan dönülmeli. Defalarca söyledik yine söylüyoruz süt üreticisi yaptığı işten hak ettiği emeğinin karşılığını kazanamazsa bu işi yapmaya devam etmez üretmez, üretemez. Ülke olarak yurt dışından daha fazla hayvan ve hayvansal ürün ithal etmek zorunda kalırız bu durum hem ülkemizden yurt dışına daha fazla döviz çıkmasına hem de tüketicilerin daha yüksek fiyatlardan satın almasına sebep olacaktır.

Süt Üreticilerimizi Küstürmeyin! Üyelerimizin sesini duyurmaya ve hak ettiği emeğinin karşılığını alması için mücadele etmeye devam edeceğiz." Dedi. 

Editör: Fatih ERGE