Çerkezköy Belediyesi, etkili olabilecek kar yağışı ve buzlanmalara karşı kış hazırlıklarını tamamladı. Çalışmaların 67 kişilik ekiple 24 saat esasına göre gerçekleştirileceğini belirten Belediye Başkan Vahap Akay, gerekli planlamaları yaptıklarını, bu kışı hiçbir olumsuzluk yaşamadan atlatmayı hedeflediklerini kaydetti.

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PERSONEL VE EKİPMANLARI İLE HAZIR

Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin kış hazırlıklarını tamamladığını belirten Başkan Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi olarak şehrin tamamında olası kar yağışlarının yol açabileceği sıkıntılara karşı tüm tedbirlerimizi aldık. Personelimiz, araç-gereçlerimiz ve malzemelerimiz hazır” ifadelerini kullandı.    

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Çerkezköy Belediyesi’nin kış tedbirleri ile aldığı önlemler konusunda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şu an itibariyle Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım Onarım Müdürlüğü’ne ait depolarımızda 400 ton yol tuzu, 150 ton sıvı tuz ve 20 ton da solüsyon var. Ayrıca 4 adet tuzlama makinesi, 1 adet solüsyon tankı, 3 adet kar küreme aracı, 4 adet kepçe, 4 adet kamyon ve 2 adet de greyder ile 67 personelden oluşan kışla mücadele ekibi hazır halde beklemektedir. Kötü hava koşullarına göre de Büyükşehir Belediyemizin depolarından ihtiyaca göre gerekli malzeme takviyesi de yapılacaktır” dedi.

KARLA MÜCADELE EKİBİ 24 SAAT ESASINA GÖRE GÖREV YAPACAK

Olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelebilecek yoğun kar yağışı ve buzlanmalara karşı Çerkezköy Belediyesi karla mücadele ekiplerinin 24 saat esasına göre iki vardiya halinde çalışacağını belirten Başkan Akay, “Ekiplerimiz bu süreçte hazır halde ve tam donanımlı olarak bekletilecek. Özellikle ana arterler başta olmak üzere rampalar ve Atatürk Viyadüğü’nde meydana gelebilecek buzlanma olaylarına karşı ekiplerimiz sık aralıklarla gerekli kontrolleri yapacaklar ve tüm ana arterlerin yoğun kar yağışında trafiğe açık tutulması için çalışılacaklar” ifadelerini kullandı.

ZABITA EKİPLERİMİZ SÜREKLİ DEVRİYE GEZECEK

Yollarda meydana gelebilecek buzlanma olaylarında tehlike arz eden bölgelerde de devamlı olarak zabıta ekiplerinin devriye gezeceğini sözlerine ekleyen  Başkan Akay, “Zabıta ekiplerimiz sürekli olarak gerekli yol kontrollerini yapacaklar. Tehlike arz eden yolların trafiğe açılmasını sağlamak ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için, bu tür yollarda trafiğin rahatlaması için ilgili birime bilgilendirme yaparak karla mücadele ekiplerinin bu bölgelerde de gerekli çalışmaları yapmalarını sağlayacaklar” açıklamalarında bulundu.

Editör: Fatih ERGE