Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı"na katıldığını açıkladı. Ancak Yüceer, toplantıda alınan kararlar ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Marmara Denizi'nin temizlenmesi için üstleneceği görevler hakkında herhangi bir detay vermedi.

Uzmanlar, Marmara Denizi'nin yıllardır süren ihmal nedeniyle can çekiştiğini ve acil eylem planlarının açıklanması gerektiğini vurguluyor. Buna rağmen, Candan Yüceer'in sosyal medya paylaşımı, somut adımlar yerine sloganik ifadelerle sınırlı kaldığı için eleştiriliyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Marmara Denizi'nin temizlenmesi ve korunması konusunda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğunu belirtse de, bu konudaki somut planlarını kamuoyu ile paylaşması bekleniyor. Uzmanlar, Marmara Denizi'nin geleceği için yerel yönetimlerin etkin ve kararlı adımlar atması gerektiğini vurguluyor.

Gazeteci Fatih Erge, Marmara Denizi için somut bir eylem planı görmeyi istediklerini belirtti. Marmara Denizi'ne biyolojik arıtma tesislerinin değerlerini tutturamadan deşarj yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden, sloganik ifadeler yerine gerçek bir eylem planı duymak istediklerini vurguladı.

Editör: Fatih ERGE