Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için mukaddes vatan topraklarının dört bir yanında fedakârca görev yapan tüm Polis Teşkilatımızın, “Polis Haftası”nı tebrik ediyor ve Türk Polis Teşkilatı’mızın kuruluşunun 178. yıldönümünü kutluyorum.

Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu günden beri Devletimizin bekası, huzur ve barış ortamının korunması ve halkın mal ve can güvenliğini sağlamak için fedakârca çalışmaktadır.

Adalet, eşitlik, sabır ve hoşgörü çerçevesinde, vatandaşlarımızın da desteğini alarak görevlerini yerine getirme gayretinde olan Polislerimiz, suçluları yakalamanın yanında suçun önlenmesi için de gece gündüz demeden çalışmaktadırlar.

Türk Polis Teşkilatı, terörle mücadele, devletimizin bütünlüğüne yönelen her türlü tehdit ve tehlikelere karşı kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması gibi görevlerde büyük başarılara imza atarak, bağrından çıktığı Milletimizin gönlünde taht kurmuştur.

Ülkemizin her zor zamanında olduğu gibi, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde de Türk Polis Teşkilatı önemli görevler üstlenmiştir. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü personelleri de deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarına destek olmuş, emniyet ve asayişi sağlamış ve depremzede vatandaşlarımıza yönelik yardım ve destek çalışmalarına katılmıştır. Deprem bölgesinde yaptıkları özverili çalışmalar sebebiyle Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü personellerine teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle, görevlerini yerine getirirken Şehit olan Polis Memuru ve Çarşı ve Mahalle Bekçilerimizi rahmetle anıyor, Gazi Polislerimize şükranlarımı sunuyor, görevi başında bulunan ve emekli olan Polislerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hayat temenni ediyorum.

EDİTÖT NOTU

POLİS HAFTASI NE ZAMAN, NEDEN KUTLANIYOR?

Polis Haftası, Türkiye'de 10 Nisan ile 16 Nisan tarihleri arasında kutlanan bir etkinliktir. Bu hafta, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun yıldönümü olan 10 Nisan 1845 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nda kurulduğu için kutlanmaktadır.

Polis Haftası'nın amacı, polis teşkilatının topluma hizmetlerini ve görevlerini anlatmak, polis ve vatandaş arasındaki işbirliğini artırmak, polislerin görevlerini daha etkin bir şekilde yerine getirmesi için farkındalık oluşturmak ve toplumda güvenlik bilincini artırmaktır. Bu hafta boyunca polisler, çeşitli etkinlikler ve toplantılar düzenleyerek vatandaşlarla bir araya gelir ve mesleklerini anlatır.

Editör: Fatih ERGE