Büyüme trendini sürdüren firma 2 yıl içerisinde 250 daire tamamlamayı hedefliyor. En büyük ülküsünün memleketinde sağlam binalar yapmak olduğunu ifade eden Ümet, müşteri güvenini en yüksek seviyede tuttuklarını kaydetti.

35 YILLIK TECRÜBEYLE YOLA DEVAM EDİYORLAR

24 yıl subaylık, 35 yıl da inşaat mühendisliği tecrübesi olan Emekli Albay Sebahattin Ümet, emekli olduktan sonra doğduğu şehir olan Tekirdağ’da oğlu Melikşah Ümet ile 2012 inşaat sektörüne girdi. Ümetaş ve Ümetoğulları ismiyle 2 şirket kuran Ümet, kısa sürede kendi arsalarında başlattığı inşaatları büyüterek onlarca konut ve işyeri projesini hayata geçirdi.

MEMLEKETİMDE DÜZGÜN İNŞAATLAR YAPMAK BENİM İÇİN BİR ÜLKÜYDÜ’

İnşaat Mühendisi Sabahattin Ümet, “Ben Emekli Albayım, aynı zamanda Harp Okulu İnşaat bölümü mezunuyum ve inşaat mühendisiyim. Benim için memleketimde düzgün, kaliteli sağlam ve depreme dayanıklı bir inşaat yapmak bir ülküydü. Böyle bir hedefim vardı ve Allah nasip etti bunu bana.    
2010 yılında Ümetaş Gayrimenkul Yatırımları ve İnşaat Limited Şirketini kurduk ve bu firma ile inşaatlarımıza başladık. Öncelikle Çınarlı Mahallesi’nde rahmetli babamızdan bize miras kalan yerlerde inşaatlarımızı yaptık. Daha sonra Tekirdağ’ın muhtelif yerlerinde inşaatlar yaptık, daha sonra ailemize bir firma daha kattık. Ümetoğulları İnşaat olarak ikinci firmamızı kurduk. 2 firma ile şu anda yolumuza devam ediyoruz. Şu anda Tekirdağ merkezinde hali hazırda 2021 yılında başlayıp bitirdiğimiz ve şuan iskan aşamasında olan oturuma başlamış olan 48 dairelik projemiz var. Yine  bulunduğumuz alanda 16 tane 1+1 ve iki tane iş yeri projemizi sonlandırdık ve oturum başladı. Hemen karşımızda 60 tane 1+1 projemiz devam etmekte ve Allah nasip ederse bu ay içerisinde yeni bir inşaatın projesine başlayacağız. Bunun yanında  gerek kendi yatırımlarımız gerekse mal sahipleri ile görüşerek önümüzde ki yılların projelerini hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE EN SAĞLAM BİNALARI YAPIYORUZ’

Deprem olgusuna dikkat çeken Ümet,  “deprem bölgesinde de görmüş olduğunuz gibi çok kötü işçilikler var, çok kötü malzemeler kullanılmış. En önemli konu can, canı kurtarmak lazım. Tabi süs önemli, görsellik önemli. İnsanlar geldiklerinde mutfak dolabına, kapıya, pencereye bakıyorlar ama bize göre ilk başta binanın iskeleti çok daha önemli. Biz iddia ediyoruz, Tekirdağ içerisinde değil, tüm Türkiye’de en sağlam binaları yapıyoruz. Çok güzel bir ekibimiz var, ustalarımız hakikatten çok iyi. Tekirdağ’ın sayılı mimarlarından, işine aşık ve tüm benliğini yarattığı projelere veren Kudret Çizen ile çalışıyoruz. Kalfalarımız Yaşar Pişkin ve Hasan Eren, konularında en iyilerden, bana göre en iyileri. Bizde işimizin her zaman başındayız ve hakikatten güvenilir binalar yapıyoruz. Bizim binalarımızda korkmadan oturabilirsiniz. Hedefimiz bu. İnşallah Tekirdağ’ın yeni gelişen mahallelerinde proje hedeflerimiz var” diye konuştu.

HER ZAMAN YAPTIĞIMIZ İŞİN ARKASINDAYIZ’

Güven içinde büyümeye devam ettiklerini ifade eden Melikşah Ümet, “Tekirdağ’ın çeşitli mahallerinde, Çınarlı, 100. Yıl, Hürriyet ve Atatürk Mahallelerinde inşaat projelerimiz oldu bugüne kadar. Şu anda da güncel olarak Atatürk Mahallesinde bulunduğumuz bölgede inşaat faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. İçerisinde bulunduğumuz yer 48 adet daire ve 2  işyerinden oluşuyor. Burayı bitirdik teslim ettik ve oturum başladı. Gene akabinde 16 dairelik bir projemiz vardı onu bitirdik teslim ettik. 60 Daire 2 işyeri projemiz devam ediyor, 20 tane 3+1 projemiz var, ona da kısmetse önümüzde ki hafta başlayacağız. Akabinde başka projelerimizde olacak. Hedefimiz;  her sene üstüne koyarak gitmek. Tekirdağ’da güvenilir bir firma  olduğumuzu düşünüyoruz. Geri dönüşler gayet güzel, her zaman yaptığımız işin arkasındayız” sözlerini kaydetti.

‘2 YILDA 250 DAİRE YAPACAKLAR

Melikşah Ümet, “Devam eden projelerimiz var, başlayacağımız yeni projeler de var. Önümüzdeki iki yıl içerisinde yaklaşık 250 daire yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz firma olarak; insanları daire sahibi yapmak, insanlara bir güven aşılamak. Kendimiz de buranın yerlisi olduğumuz için birazda aslında yola çıkma sebebimiz buydu. İstanbul’da kurduk firmamızı aslında ama kendi memleketimize gelerek birazda aslında kendi memleketimize sahip çıkalım, hizmet edelim, ortaya bir eser sunalım, ondan sonra da atalarımızın adlarını yaşatalım istedik. Önceliğimiz kesinlikle para değil, vizyon. Ortaya güzel eserler çıkartarak insanlarımızın yüzünü güldürmek istiyoruz.’’ Diye sözlerini tamamladı.

Sebahattin ÜMET

Editör: Fatih ERGE