Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), kilometrelerce uzunluktaki hatlarda bakım çalışmalarını termal kameralı drone aracılığıyla yapmasının yanında, teknolojik alt yapısını mevsimsel göçlerini yerine getirmek için bölgeye gelen leyleklerin yuvaları için de kullanıyor.

TREDAŞ ekipleri, elektrik hizmeti sağladığı Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde 300 bin direk, 20 bin kilometre hat ve 10 binden fazla trafoyla müşterilerine elektrik enerjisi sunmasının yanında, sosyal projelere de desteklerini sürdürüyor.

Kuşların göç güzergahında bulunan Trakya’da, leylek yuvalarının devamlılığının sağlanması ve sağlıklı enerji akışı için ekipler tarafından yerinde tespitler yapılıyor.

Leylek yuvalarının bakım çalışmalarını teknolojik alt yapı kullanarak, drone aracılığıyla gerçekleştiren ekipler, bozulan veya zarar görmüş yuvaların bakımlarını yaparak tekrar yerlerine yerleştirdi.

TREDAŞ doğaya ve canlılara olan sorumluluk bilinci ile çıktığı bu yolda yaklaşık altı yıldır süren yeni yuva projesinde leyleklerin can güvenliğini koruyor.

Editör: Fatih ERGE