Tekirdağ’a yaptığı yatırımla dikkatleri üzerine çeken Ramada Otel’in sahibi Önder Erdoğan otelin yolunun kapatılması ile ilgili isyan etti. Erdoğan, “Bu bir hak değil. Bu yapılan siyasi bir yaklaşım. Tavrımızı ve siyasi fikrimizi bilenler çözüm üretmek yerine yapılan şikayetlerle bize nasıl zulüm ederler onu kovalıyorlar” dedi.

5 YILDIZLI OTELİN YOLUNU KAPATTILAR

Tekirdağ’ın 5 yıldızlı tek oteli olan Ramada Otel’e giden alternatif tek yolun şahıs arazisi olması ve şikayet nedeni ile kapatılması otel sahibi Önder Erdoğan’ı isyan ettirdi. Erdoğan, “Bu yapılan iş çok manidar ve düşmanca bir davranıştır. Uluslararası bir işletmenin yolunu kapatmak hiçbir idareye yakışmaz ve ben de belediye yetkililerimize yakıştıramadım. Ben bu işte iyi niyet göremiyorum. Burada kötü niyet var” dedi.

BİR YILDIR SÜREN SORUN

Şahıs arazisinin bir kısmına giren yolun şikayet üzerine yıkılması ve kapatılması Ramada Otel’in kent merkezinden gelen istikamette sıkıntı yarattı. Yolu kapatmadan önce otel için alternatif yolun düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Önder Erdoğan, “Tamam vatandaş kendi arazisinden yol geçmesini istemiyor ve kapattırmak istiyor. Zaten uzlaşmaya da yanaşmadı. Sümeymanpaşa Belediyesi ise şikayet üzerine vatandaşın mağduriyetini gidermek istiyor ve yolu kapatıyor. Peki ben vatandaş değil miyim? Benim mağduriyetim ne olacak? Burada uluslararası bir işletmenin yolunu kapatıyorsunuz ve hiçbir alternatif göstermeden bunu yapıyorsunuz” ifadesini kullandı.

ZAMANLAMA MANİDAR

Ramada Otel’in sahibi Önder Erdoğan olay yerinde yaptığı açıklamada yolun kapanması konusundaki çalışmanın zamanlamasının da manidar olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bakın hafta sonu MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Tekirdağ açık hava toplantısı için burada konaklayacak. Bizzat bu konaklamayı bizlerden alsınlar diye bunlar yapılıyor. Ben ardık buna inanmaya başladık. Bu Otelin sahibi Ak Partili biri olsaydı kimse bu yola dokunamazdı. Bize alternatif göstermeden alelacele yolu kazıyıp kapatmalarından anca bu çözüm çıkıyor” şeklinde konuştu.

EKİPLER KAPATMADAN GİTTİ

Kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından Belediye personeli yaklaşık 20 metrekare alandan kazıdıkları asfaltın ardından yolun önüne çekecekleri beton bariyerleri koymadılar. Belediye personeli bir süre bekledikten sonra olay yerinden ayrıldı.

Editör: Fatih ERGE