Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından büyük hasar alan deprem bölgelerinde incelemelerde bulunmuş, belediye olarak yaraların sarılması, acil ihtiyaçların karşılanması için neler yapılabileceğine dair tespitlerde bulunmuştu. Görevi başına dönen Yüksel, vakit kaybetmeden bölgede en büyük ihtiyaçlardan biri olan elektrik ve iletişimle ilgili çalışmalara başlanması talimatını vermişti.

BELEDİYE İMKÂNLARI İLE ÇOK AMAÇLI ARAÇLAR ÜRETİLİYOR

Başkan Yüksel’in talimatları doğrultusunda harekete geçen Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, belediyenin atölyelerinde kendi kaynakları ile Mobil Enerji ve İletişim İstasyonu adı verilen, içerisinde aynı anda 18 mobil cihazın şarj edilebileceği kilitli şarj üniteleri, aydınlatma tertibatı, sesli anons sistemi, telsiz donanımı, güneş enerjisi panelleri ve jeneratör bulunan römork şeklinde araçlar tasarlayarak üretime başladı.

Tamamen belediyenin imkânları ile üretilen istasyonlar deprem bölgesine gönderilecek ve bu bölgelerde depremden etkilenen vatandaşlara hizmet verecek. Mobil istasyonlar deprem bölgesine gönderildikten sonra da üretilmeye devam edilecek ve Süleymanpaşa’nın merkez ve kırsal mahallelerinde de kullanıma sunulacak.

YÜKSEL PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Süreci başından sonuna kadar yakından takip eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizin yaşadığı büyük afetin ardından, Süleymanpaşa Belediyesi olarak tasarladığımız ve imalatını atölyemizde yaptığımız Mobil Enerji ve İletişim İstasyonu araçlarımız, afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek. İhtiyaç sayısına göre afet bölgesine göndereceğimiz araçların üretimine, şehrimizin merkez ve kırsal mahallelerinde kullanmak üzere de devam edeceğiz,” ifadelerine yer verdi.

“DEPREMİN YARALARINI EL ELE BİRLİKTE SARACAĞIZ”

Mobil Enerji ve İletişim İstasyonlarında bulunan donanımlar hakkında bilgi veren Yüksel, “Olası afetlerde vatandaşlarımızın kesintisiz iletişim sağlayabileceği elektrik enerjisi ve telefon şarj istasyonunun bulunduğu araçlarımız; aynı zamanda sahip olduğu telsiz donanımı ile ekiplerle gerekli koordinasyonunun sağlanmasına, alan aydınlatmasına, sesli anons tesisatı sayesinde duyuruların yapılabilmesine ve arama kurtarmada acil lazım olan alet edevatın bulundurulması gibi birçok ihtiyaca cevap verecek. Mobil aracın imalatında kullandığımız malzemeler birçok hayırseverimizin katkısıyla elde edildiğinden tüm hayırseverlerimize şehrim adına şükranlarımı sunuyor, büyük bir özveriyle çalışarak kısa sürede araçları hazır hale getiren çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Depremin yaralarını milletçe el ele ve hep birlikte, en kısa sürede sarmak üzere elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz,” ifadelerine yer verdi.

MERAKLISINA EDİTÖR NOTU

MOBİL İLETİŞİM NE DEMEK? NE İŞE YARAR?

Mobil iletişim, iletişim teknolojilerinin kablosuz bağlantılar üzerinden sağlandığı bir iletişim yöntemidir. Mobil iletişim ile insanlar, cihazlar, uygulamalar ve veriler birbirleriyle kablosuz olarak etkileşime girebilirler. Aşağıda mobil iletişimin ne olduğuna dair 10 önemli noktayı bulabilirsiniz:

  1. Mobil iletişim, kablosuz ağlar üzerinden ses, veri ve video iletişimini sağlayan bir teknolojidir.
  2. Bu iletişim teknolojileri arasında en popüler olanı cep telefonlarıdır. Ancak tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve diğer mobil cihazlar da mobil iletişim teknolojileri kullanır.
  3. Mobil iletişim teknolojileri, genellikle GSM (Global System for Mobile Communications) ve CDMA (Code Division Multiple Access) gibi standartlar kullanır.
  4. Mobil iletişim ağları, baz istasyonları, kablosuz ağlar, uydular ve diğer teknolojiler aracılığıyla çalışır.
  5. Mobil iletişim teknolojileri, kullanıcıların hemen hemen her yerden, herhangi bir zamanda birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlar.
  6. Mobil iletişim ağları, SMS, MMS, internet tarayıcıları, e-posta, video ve sesli görüşme, sosyal medya gibi birçok farklı iletişim yöntemi sunar.
  7. Mobil iletişim teknolojileri, özellikle acil durumlarda hayat kurtarıcı olabilir. Deprem, sel gibi afet durumlarında, insanların kurtarılması ve yardım edilmesi için mobil iletişim teknolojileri kullanılabilir.
  8. Mobil iletişim teknolojileri, işletmelerin müşterileriyle iletişim kurmasına da olanak tanır. SMS kampanyaları, mobil uygulamalar ve mobil web siteleri, müşterilerle daha etkili bir şekilde etkileşim kurmalarını sağlar.
  9. Mobil iletişim teknolojileri, evden çalışma, uzaktan eğitim gibi yenilikçi iş modellerini destekler.
  10. Mobil iletişim teknolojileri, teknolojinin hızla ilerlediği günümüz dünyasında, insanların her zaman ve her yerde bağlantıda kalmasına ve etkileşimde bulunmasına olanak tanır.
Editör: Fatih ERGE