Tekirdağ Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erken 'in davetlisi olarak Tekirdağ'a gelen heyet bir dizi görüşmeler yapacak. 

Sekel Millî Konseyi Türkiye temsilcisi Ahmet Açıkgöz ve Sekel Millî Konseyi Tekirdağ Temsilcisi Fatih Erge 'nin de hazır bulunacağı ziyarete Tekirdağ Macar Dostluk Derneği de eşlik edecek. 

Ziyaret ile igili açıklama yapan Fatih Erge: 6 Kasım'da heyet ile birlikte Süleymanpaşa Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı ve Namık Kemal Üniversitesini ziyaret ederek karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için görüşmeler yapacağız. Kültür ve turizm, yatırım imkanları ve üniversiteler arası ilişkilerin artırılması öncelikli hedeflerimiz arasında. Trakya Kalkınma Ajansı bölgemizin yatırım imkanlarını sunum halinde heyete aktaracak. 1 günlük yoğun bir programın ardından heyet Tekirdağ'dan ayrılacak. 

Sekeller 1 milyona yaklaşan nüfusları ile Romanya'da yaşayan Türk soylu Macar asıllı kardeşlerimizdir. Ortak tarihimiz ve kaderimiz halklar arasında kopmaz bağlar oluşturmuştur. Sekeller ile bir çok alanda işbirliği yapmak istiyoruz. Karşılıklı yatırımlar kardeşlik bağımızı daha da güçlendirecektir. 

Kaynak: Meltem Özgür