İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin Birinci 500 ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 listesinde Tekirdağ, 121 firma ile Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasında yer aldı. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, listeye giren firmaları tebrik ederek üretimleri ve ekonomiye katkılarıyla gurur duyduklarını ifade etti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl düzenlenen Türkiye'nin Birinci 500 ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi, 2022 verileriyle açıklandı. Bu listede Tekirdağ, 121 firma ile Türkiye'nin lider şehirleri arasında yer aldı. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, listeye giren firmaları tebrik etti ve onların alın teriyle üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sağladıklarından dolayı gurur duyduklarını belirtti.

Başkan Günay, yaptığı açıklamada, birinci ve ikinci 500'de yer alan firmaların Tekirdağ'ın gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Bu firmaların, hem şehirlerinin hem de ülkenin ekonomik büyüklüğüne katkı sağladığını ifade etti. Tekirdağ'ın Türkiye'nin en hızlı ihracat yapan şehirlerinden biri olduğunu belirten Günay, şehirlerinin ekonomik potansiyelinin daha fazla büyük firma çıkaracak güce sahip olduğunu söyledi. Ayrıca, özel sektör ve müteşebbislerin özverili çalışmalarıyla şehrin ekonomisini büyüttüğünü ve Tekirdağ'ın istenilen büyüklüğe ulaşabilmesi için daha fazla büyük marka firması çıkarması gerektiğini dile getirdi.

Tekirdağ il genelinde bu yıl listeye giren 121 firmayı tebrik eden Başkan Günay, gelecekte daha büyük hedeflerle şehrin gururu olacak atılımlarını göstermelerini temenni etti. Tekirdağ'ın, güçlü özel sektörü ve girişimcilerinin çabalarıyla daha ileriye gideceğine inandığını vurguladı.

Editör: Fatih ERGE