Tekirdağ Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erken’in davetleri üzerine Süleymanpaşa’ya gelen heyete Sekelistan Milli Meclisi Tekirdağ Temsilcisi Fatih Erge, Sekelistan Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Ahmet Açıkgöz ve Tekirdağ Macar Dostluk Derneği yöneticileri eşlik ettiler.

İLK ZİYARET SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNE

Heyet, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar tarafından Tarihi Süleymanpaşa Belediyesi binasında ağırlandı. Başkan Uzunlar Süleymanpaşa’yı tanıtan hoş geldiniz konuşması yaptı. Kültür, Turizm ve kardeş belediye temelinde iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirten Uzunlar Kardeş Sekel halkıyla dayanışma içerisinde olmak istediklerini belirtti. 1 saat süren konuşmaların ardından heyete geleneksel Karacakılavuz dokuması hediye edildi.

KALKINMA AJANSI TRAKYA’NIN POTANSİYELİNİ ANLATTI

Trakya Kalkınma Ajansı sunum odasında Yetkin Özer tarafından İngilizce sunum yapılarak Trakya’nın dinamikleri, üretim kapasitesi, limanları ve lojistik ağı hakkında sunum yapıldı. Sunumun ardından Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Türk kardeşlerim hoş geldiniz” diyerek Trakya Kalkınma Ajansı’nın imkân ve kabiliyetleri hakkında bilgi aktardı. İş birliğinin her iki bölgenin de menfaatine olduğunu aktaran Şahin, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SON ZİYARET NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİNE

Resmi ziyaretin sonuncusu Namık Kemal Üniversitesine yapıldı. Rektör Mümin Şahin tarafından Senato odasında ağırlanan heyete Namık Kemal Üniversitesinin tanıtımı yapıldı. Rektör Şahin konuşmasında bu ilk ziyaret önemliydi karşılıklı ziyaretler yaparak iş birliğimizi arttırmak istiyoruz dedi.

SEKEL MİLLİ MARŞI OKUNDU

Ziyaretlerin ardından Mikes Kemelen Anıt Parkına ziyarete giden heyet anıt mezarının baş taşına çelenk koyarak Sekel Mili Marşını okudular, toplu hatıra fotoğrafının ardından Rakoçzi Müzesine ziyaret yaptılar. Burada anı evini gezen heyet Rakoçzi büstüne çelenk koyarak Sekel Milli Marşını topluca okudular. Son olarak Barış ve Özgürlük Parkında Rakoçzi Heyekeli ve Mikes Kelemens’in hayali mektup tasvir anıtı ziyareti yapılarak Tekirdağ ziyareti son buldu. Heyet Rakoçzi Heykeline de çenek koyarak Sekel Milli Marşını okudu.

Sekel asıllı Romanya Milletvekili Hajdu Gabor grup adına genel bir değerlendirme yaptı: Tekirdağ ziyareti bizler için çok verimli geçti, üst düzey ağırlandık ve görüşmeler yaptık. Bölgeyi daha iyi tanıdık, potansiyelini anladık. İkili ilişkilerin geliştirilmesi yönünde elimden gelen gayreti göstereceğim, bizler de bunu çok arzuluyoruz. Bizleri davet eden Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erken beye teşekkür ederim, yanımızdan hiç ayrılmayan Sekel Milli Konsey Temsilcileri Fatih Erge ve Ahmet Açıkgöz’e, bizleri misafir eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar’a, bizlere çok kıymetli bilgiler aktaran Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin’e ve Macar Dostluk Derneği yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Sekelistan her zaman sizin evinizdir.

Sekeller Tekirdağ'a çıkartma yapacak Sekeller Tekirdağ'a çıkartma yapacak

Editör: Fatih ERGE