8 kişilik ilk grup Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze VAROL ve Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Fatih TUNA koordinasyonunda bölgeye ulaşarak, İstanbul Sultangazi Belediyesi ile iş birliği çerçevesinde Sultangazi Belediyesinin Adıyaman’da yaptığı Konteyner Kentte depremzede vatandaşlarımıza, Sağlık Bakanlığı ile entegre bir Aile Sağlığı Merkezi oluşturarak sağlık hizmeti vermeye başladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak her zaman halkımıza hizmeti ve eğitimi öncelemekteyiz. Bu anlamda asistan, intörn, hemşire, ebe ve intörn hemşirelerimizin hem hizmet vermesi hem de olağanüstü koşullarda sağlık hizmeti sunumu konusunda yerinde eğitim almasını hedefledik. Üniversite, bakanlık ya da başka kurum ayrımı olmaksızın yaralarımızı hep birlikte sarmayı temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de konuyla ilgili yaptığı açıklamasında “Ülke olarak ‘Yüzyılın Felaketi’ denilen bir afeti yaşadık. Deprem ve soğuk ve kış koşulları maalesef hepsi üst üste geldi. Bu zor günler birlik olmamız; birbirimize umut olmamız gereken günler. Devletimiz elbette ki orada. Biz de Üniversite olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek istedik ve sağlık ekibimizi gönderdik. Diğer gruplar da gerekli yerlerde daha sonra hizmet vermeye başlayacaklar. Milletçe bu badireyi hep birlikte atlatacağız inşallah. Bu ulvî görevi özveriyle yerine getirecek olan sağlık personelimize çok teşekkür ederiz. İş birliği ve destekleri için Sağlık Bakanlığı ve Sultangazi Belediyesine de teşekkür ederiz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz” dedi.

Editör: Fatih ERGE