Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyeleri tarafından yürütülen TÜBİTAK Destekli ‘Türkiye'de Akıllı Tarım Uygulamalarının Ekonomik Analizi ve Destekleme Politikalarının Geliştirilmesi: Trakya Bölgesi Örneği’ başlıklı proje kapsamında ‘Trakya Bölgesinde Akıllı Tarım Uygulamaları Çalıştayı’ başarıyla gerçekleştirildi.

Akademisyenler, araştırmacılar, tarım sektörü temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği çalıştayda Trakya Bölgesi’nde akıllı tarımın yaygınlaşması için stratejiler ve politikalar geliştirmeye odaklanıldı.

Tarım sektöründe dijital dönüşümün teşvik edilmesi ve teknolojinin kullanımının yaygınlaşması konusunda önemli bir adım olduğu vurgulanan ‘Akıllı Tarım Uygulamaları Çalıştayı’nda, TÜBİTAK Destekli ‘Türkiye'de Akıllı Tarım Uygulamalarının Ekonomik Analizi ve Destekleme Politikalarının Geliştirilmesi: Trakya Bölgesi Örneği’ başlıklı Proje sonucu elde edilen bazı bulguların paydaşlarla paylaşılması ve onların görüşlerinin alınarak farkındalıklarının arttırılmasının sağlandığı belirtildi.

Projenin koordinatörü Prof. Dr. Gökhan UNAKITAN, hibrit* olarak gerçekleştirilen çalıştayın oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Trakya Bölgesinde akıllı tarım uygulamalarının potansiyelini tam anlamıyla değerlendirmek istiyoruz. Bu çalıştayda bir araya gelen katılımcılarımızın bilgi ve deneyimleriyle, bölgedeki tarım sektörüne yönelik etkili politikaların geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

Çalıştayın sonuçlarının Trakya Bölgesi'ndeki tarım paydaşlarına, politika yapıcılarına ve diğer ilgili taraflara rehberlik ederek sürdürülebilir tarımın güçlenmesine katkı sağlayacağı arzu ediliyor.

* Hibrit: Hem yüz yüze hem çevrim içi birlikte gerçekleştirilen.

 

Editör: Fatih ERGE