İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner, Afyon programına katılan ve planlamada destek veren ilçe başkanları ve yol arkadaşlarına teşekkürlerini iletti. Özellikle Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Kaçar ve Kapaklı Belediye Meclis Üyesi  Kazım Doğaç'a ayrıca teşekkür etti.

Metiner, Afyon-Şuhut-Çakırözü ile Kocatepe mevki arasında yaşanan sıkıntıları, kamu görevlilerinin İYİ Parti'ye karşı kamu gücünü kullandığı yeni bir örnek olarak değerlendirdi. İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı, 26 Ağustos'taki Kocatepe programının Şuhut güzergahı ve saatinin Afyon Valiliği tarafından zorunlu program olarak belirlendiğini ve yolun açık tutulmasının tamamen kolluk kuvvetlerinin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Metiner, yaptığı açıklamada, bu yaşananların daha önce kendilerini durduramadığı gibi bundan sonra da durduramayacağını belirtti. İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılan bu açıklamanın, kamu görevlilerinin partiye karşı güçlerini kullanma eğilimine dikkat çektiğini ifade etti.

Metiner, bu gelişmeler siyasi atmosferdeki gerilimi artıran ve demokratik süreçlere zarar veren bir şekilde tarafımızdan değerlendiriliyor, dedi. 

Ne olmuştu?

Genel Başkan Meral Akşener liderliğinde, Afyonkarahisar'da düzenlenen Büyük Taarruzun 101. Yıldönümü etkinlikleri sebebiyle Türkiye genelindeki İYİ Partililer, Afyon'a doğru hareket etti. Ancak, kolluk kuvvetleri, toplantı alanına ulaşmak isteyen otobüsleri koordine edemediği için birçok otobüs geri dönmek zorunda kaldı.

Editör: Fatih ERGE