Kahraman madenciler, “Biz buradan yola çıkarken bir duamız vardı, tek bir canlıda olsa çıkarabilmek için gittik. Rabbim bunu bize nasip etsin” dedi. Kahramanlara teşekkür eden Kiremitçiler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kiremitçi,bin kişilik arama kurtarma ekibi kurmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

KAHRAMAN MADENCİLER HÜZÜNLE EVLERİNE DÖNDÜ

10 ilde yıkıma ve can kayıplarına sebep olan deprem felaketi sonrası Edirne AFAD koordinesinde Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yıkılan binalarda kurtarma yapan Kiremitçiler Grup’un 17 elemanı evlerine döndü. Kahraman madenciler için Kiremitçiler Grup Uzunköprü Kırköy İşletmesi’nde tören düzenlendi.

Törene Kiremitçiler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kiremitçi, Kiremitçiler Grup Özşen Maden İşletmeleri Koordinatörü Maden Mühendisi Oktay Yazıcı, Kiremitçiler Grup Genel Müdürü Recep Nusret Yüksel, Kiremitçi, kahraman madenciler ve Bekir Kiremitçi’nin yakın çevresi katıldı.  

KİREMİTÇİLER GRUP BİN KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ KURACAK

Plaket töreninde konuşan Kiremitçi,  “İnşallah rabbim bir daha bu acıyı ülkemize göstermez.  Sizlere çok teşekkür ederim. Hem şehrimizin hem de şirketimizin yüzünü ak ettiniz. İnsanlarımızı enkaz altından kurtardınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Rabbim başka bir felaket göstermesin ama firmamız bünyesinde bir arama kurtarma ekibi kuracağız. Bu ekibi ekipmanlarla güçlendireceğiz. İlk etapta 170 kişilik arama kurtarma ekibi kuracağız. İkinci etapta ise gönüllülerle birlikte bin kişilik arama kurtarma ekibi kuracağız. Bu ekiplerimizi mobilize araçlarla güçlendireceğiz. Trakya'nın en büyük arama kurtarma birimini Kiremitçiler Grup olarak kuracağız” dedi. Törende 17 kahraman madenciye plaket ve hediye verildi.

Kiremitçiler madencilik bin kişilk arama kurtarma ekibi kuruyor Foto Galeri: Kiremitçiler madencilik bin kişilk arama kurtarma ekibi kuruyor

KAHRAMAN MADENCİLER: TEK BİR DUAMIZ VARDI TEK BİR CANLIDA OLSA ÇIKARABİLMEK

Madenci Nurettin Gökçen, “Deprem bölgesinde 17 kişi ile gittik. Türkiye’mizin başı sağolsun. Tek hedefimiz vardı. Bir fazla canlıyı kurtarmak. Bir canlıyı kurtarınca bir canlı daha kurtarmanın heyecanını yaşadık. Bir bardak suya ihtiyaç duyan insanlar vardı. Hayatım boyunca hiç unutmayacağım cümle sesimi duyan var mı sesimi duyuyorsan cevap ver. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın” dedi.

Madenci Yücel Adar, “Biz buradan yola çıkarken bir duamız vardı. Tek bir canlıda olsa çıkarabilmek için gittik. Rabbim bunu bize nasip etsin. Oradaki durum gerçekten kötü bir durumdu. Görevimizi yaptık, canlılarımızı çıkardık. İki saat gibi bir sürede 51. saatte bir teyzemizi çıkardık. Riskli bölgelere domuz damı yaparak girdik. Domuz damı ile güzel sonuçlar aldık. 

Editör: Fatih ERGE