Deneyimli gazeteci Necmi ışıksal İYİ Parti Kırklareli 3. sıra adayı Hilmi Kahraman'ın istifası ile başlayan süreci değerlendirdi. 

Işıksal şahsına ait sosyal medya hesabından yazdığı yazıda:  Kırklareli milletvekili sıralamasından 3. sırada yer alan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman adaylıktan çekildiğini açıklaması üzerine binlerce üyeninde partiden istifa ettiği haberleri geliyor

Daha önce Recep Tayyip Erdoğan’a yakın kadrolarda çalışan Türker Yörükçüoğlu Akp bürokratlığından uzaklaştırılmıştı

Yörükçüoğlu daha sonra kapağı İyi Parti’ye atarak Meral Akşener’e yaklaştı

Ankara’da göz dolduran Yörükçüoğlu Kırklareli milletvekili sıralamasına birinci sıradan atanınca olanlar oldu

Yörükçüoğlu’nun tepeden inme birinci sıraya oturması partilileri çileden çıkardı

Meral Akşener’in vefadan, insaftan, vicdandan uzak bu ‘dayatma aday’ uygulaması sonucunda Hilmi Kahraman 3. Sıra adaylığından istifa ederken, binlerce üyeninde partiden istifa ettiği açıklandı

İyi Parti Kırklareli milletvekili aday listesi şu isimlerden oluşmuştu;

TÜRKER YÖRÜKÇÜOĞLU

SİBEL PİŞKİN

HİLMİ KAHRAMAN

HİLMİ KAHRAMAN ‘DAYATMA ADAY’ ADALETSİZLİĞİNE TEPKİ GÖSTEREREK İSTİFA AÇIKLAMASINI ŞU CÜMLELERLE YAPTI:

“3 Martta; bize adaylık konusunda dayatma yapılıyor deyip masadan kalkan iradenin, Kırklareli’de aday adayı dahi olmayan bir kişiyi aday olarak dayatması kabul edilemez ve doğru değil.

Halkımıza, teşkilatlarımıza ve tüm adaylarımıza yapılan haksızlığa işaret etmek için İyi Parti Kırklareli milletvekili adaylığımdan istifa ediyorum.

Ülkemiz ve Milletimiz için en hayırlısı ne ise onun olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Hilmi KAHRAMAN

Editör: Fatih ERGE