TTSO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, yaptığı konuşmasında, “Gün birlik olma günü” diyerek, TOBB önderliğinde deprem bölgesinde uygulanacak konut seferberliğine destek çağrısında bulundu. TOBB koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar ve il genelinde de Tekirdağ Valimiz Sn. Aziz Yıldırım öncülüğünde yapılan çalışmalar hakkında meclisi bilgilendiren Günay “Afeti öğrendiğimiz ilk andan itibaren Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak Birliğimiz ve Valiliğimiz koordinatörlüğünde yardım çalışmalarımızı başlatarak meclisimizi olağanüstü tek gündem maddesi ile topladık. Üyelerimizin destekleriyle tüm ihtiyaç malzemelerini kapsayan yardım tırlarımızı afet bölgesine yönlendirdik, yönlendirmeye devam ediyoruz. Diğer yandan ilimiz deprem konusunda riskli iller arasında yer almaktadır. Bu kapsamda yapısal tetkiklerin çok iyi yapılması ve muhakkak iş yerlerimizin sigortalanması gerekmektedir. Bu konu büyük önem arz etmektedir. Türkiye yüzölçümünün altıda birini, Ülkemiz nüfusunun yedide birini etkileyen, dünyanın en büyük afetlerinden birini yaşadık. Ülke olarak bu konuda birlik olduk. Toplum olarak yardımlaşmanın üst seviyede olduğu bir tablo sergiledik.

DEPREM BÖLGESİ YENİDEN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Depremin olduğu bölge sanayi bakımından gelişmiş bir bölgedir. İlk 1000 firmanın 152’den fazlası bu bölgede bulunmaktadır. Hep birlikte afet bölgesinin tekrardan cazibe merkez haline gelmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız. İş dünyası olarak TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde konut seferberliği başlattık. TOBB tarafından ihaleler hızlıca gerçekleştirilecek ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda şehirlerimiz yeniden hızlıca inşa edilecek. Sizlerin de bu seferberliğe yürekten katkı vereceğinize inanıyor, şimdiden destekleriniz için teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Cengiz Günay, konuşmasının son bölümünde ise TTSO ve TOBB tarafından deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Tekirdağ TSO Şubat ayı olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Keşkek Başkanlığında, Meclis Üyeleri, Komite Başkanları ve Disiplin Kurulu Başkanının katılımıyla gerçekleşti.

EDİTÖR ARAŞTIRMASI 

BÖLGENİN HIZLA KALKINMASI İÇİN NELER YAPILABİLİR?

  1. Turizm sektörüne yatırım: Bölgenin turizm sektörüne yatırım yapılması, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekebilir ve bölgenin ekonomisine katkı sağlayabilir.

  2. Altyapı ve çevre düzenlemesi:  Altyapı ve çevre düzenlemesi için çalışmalar yaparak, bölgenin yeniden canlanmasına yardımcı olunabilir.

  3. İstihdam yaratma:  Yeni iş imkanları yaratmak için, yatırımcılar bölgeye çekilmeli ve yerel halkın istihdamı artırılmalıdır.

  4. Tarım ve hayvancılık: Tarım ve hayvancılık sektörüne yatırım yaparak, bölgenin ekonomisi canlandırılabilir.

  5. Eğitim ve sağlık hizmetleri: Bölgeye eğitim ve sağlık hizmetleri sunulması, yerel halkın yaşam kalitesini artırabilir ve bölgeye cazibe kazandırabilir.

  6. Yenilenebilir enerji kaynakları: Afet bölgesinde yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmak, bölgenin enerji ihtiyacını karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda bölgenin ekonomisine de katkı sağlayabilir.

  7. Kültür ve sanat etkinlikleri: Afet bölgesinde kültür ve sanat etkinlikleri düzenlemek, bölgeye canlılık kazandırabilir ve turistlerin ilgisini çekebilir.

  8. Sosyal sorumluluk projeleri: Yerel ve ulusal kuruluşlar, afet bölgesine yönelik sosyal sorumluluk projeleri geliştirebilir. Bu projeler, bölgenin ekonomisine katkı sağlayacak ve yerel halkın yaşam kalitesini artıracaktır.

Editör: Fatih ERGE