Aliferah Ertürk özel sayfasından izinli alıntıdır..

Enerji birikmesi diyorlar; bilmiyorlar ki günahlarımız birikmişti!

“ALLAH ﷻ faizle geleni mahveder…" (Bakara 276) buyurmuştu; bizler gittik bankalarda ev-araba almak için düşük faize razı olup kredi sıralarına girdik.

Hz. Peygamber ﷺ “Zina yayılınca depremler ve fitneler çoğalır.” (Deylemi) buyurmuştu; bizler zinayı suç olmaktan çıkarıp televizyonlarda, sokaklarda normalleştirdik.

Hz. Peygamber ﷺ “Canım kudret elinde olan ALLAH'a yemin ederim ki, ya iyilikleri emreder ve kötülüklerden nehyedersiniz ya da ALLAH kendi katından yakın zamanda üzerinize bir azab gönderir. Sonra ALLAH’a yalvarıp dua edersiniz de duanız kabul edilmez.” (Tirmizi, Fiten, 9) buyurmuştu; bizler iyiliği emredip kötülüğü sakındırmayı linç sebebi yaptık. Bugün şu deprem için bile “ALLAH’ın uyarısıdır.” diyemedik.

Hz. Peygamber ﷺ "Eski milletlerden bir kısmına deprem ile azap yapıldı. İyiler de helak oldu. Çünkü günah işlenirken susmuşlar, önlememişlerdi." (Taberani) buyurmuştu; bizler de sustuk; kanunlarımız Avrupa Normlarına göre dizayn edilirken, yöneticilerimiz ABD ve İsrail gibi zalimlerle işbirliği yaparken, ülkemizden kalkan ABD uçakları Irak’ı, Suriye’yi bombalarken, Ayla bebeğin cansız bedeni sahilimize vururken, ülkemiz dizi ve filmlerle dünyaya ahlaksızlık satarken, lgbt denen lanetlik kavim sokaklarda yürürken… biz susup önlemedik.

ALLAH ﷻ “Başınıza gelen musibet, kendi ellerinizle işlediğiniz (günahlar) yüzündendir." (Şura 30) buyurmuştu; biz de elimizle azabı çağırdık. Bizler milleti İslam Nizam’ı olan Adil Düzen’e, İslam Birliği’ne, Hakka dayanan Yeni Bir Dünya’ya… çağırmadık; ekonomimize, siyasetimize, sosyal hayatımıza, hukukumuza ALLAH'ın ﷻ emri gereği şekil vermedik.

Peki 10 ili değil 81 ili etkileyen bu depremden ders çıkardık mı?

Elbette hayır!

ALLAH ﷻ “Yoksa o ülkelerin halkı geceleyin uyurlarken kendilerine azabımızın gelmeyeceğinden emin mi oldular? Ya da o ülkelerin halkı kuşluk vakti eğlenirlerken kendilerine azabımızın gelmeyeceğinden emin mi oldular?” (Araf 97-98) buyurmuştu.

Hz. Peygamber ﷺ "Allahü Teâlâ, depremleri iyilere öğüt, müminlere rahmet, kâfirlere ise azap kılar." (İ. Asakir) buyurmuştu; bizler öğüt almadık, öğüt verenlere psikolojiler bozuluyor