Gazeteciler adına Türkiye Gazeteciler Federasyonuu Genel Başkan Yardımcısı Necmi Işıksal Sosyal medya hesabından açıklama yaptı:  

Şehrin dinamikleri bu paylaşımı iyi okuyun gazetecilerin size açık mektubudur.

GAZETECİLER TTSO BAŞKANI CENGİZ GÜNAY’I ZİYARET ETTİ

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevlerini üç dönemdir sürdüren Cengiz Günay’ı gazeteciler ziyaret etti.

Ziyarette merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonunda Genel Başkan Yardımcılığı ve Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanlığı görevlerini yürüten Necmi Işıksal ve Süleymanpaşa Gazeteciler Derneği Başkanı Abdullah Yalçın’da hazır bulundu.

Tekirdağ’ın merkez ilçesi olan SÜLEYMANPAŞA’DA görev yapan bir grup gazeteci TTSO Başkanını ziyaret ederek çalışmaları hakkında çok önemli bilgiler aldı.

Yaklaşık bir buçuk saat hararetli bir ortamda geçen toplantıda şehrin kimliği arandı.

Süleymanpaşa bilindiği gibi merkez ilçe olarak Tekirdağ’ın kalbini oluşturuyor.

Ancak Tekirdağ “kimlik” açısından 81 il içerisinde araya sıkışmış bir şehir konumundan çıkamıyor.

SANAYİ ŞEHRİ OLAMADIK!

Tekirdağ sınırları içinde olup merkezleri İstanbul’a bağlı olan üç bin civarında ki kuruluşun şehre faydasından çok zararı olduğu açıkça görülüyor.

Sanayileşme maalesef Tekirdağ’a istihdam dışında hiçbir faydası olmayan ancak havasına, suyuna, toprağına, denizine kısacası tüm çevresine büyük zararları olduğu yetmiyormuş gibi gelen düzensiz göç nedeniyle sosyal kültürel hayatına büyük zarar veriyor.

Tekirdağ buna rağmen üç bin civarında dev kuruluşları ile “düzenli bir sanayi şehri” olamıyor.

Sanayileşmedeki zararları göz önünde bulunduran bazı gazeteciler TORSAB ve SELEP projelerine bu nedenle karşı olduklarını belirttiler.

TARIM ŞEHRİ OLAMADIK!

Tekirdağ çok verimli toprak havzasıyla arpa buğday ayçiçeği dışında pahalı ürünlere yönelemediği için tarım şehri de sayılamıyor.

Oysa daha pahalı ürünlerin ekilmesi, seracılık, meyvecilik, hayvancılık konusunda çok verimli topraklarına rağmen hak ettiği gelire sahip olamıyor.

LİMAN ŞEHRİ OLABİLDİK

Tekirdağ ilimiz Balkanların ve Avrupa’nın en büyük limanlarını bünyesinde barındırması nedeniyle lojistik şehri olmayı başardı diyebiliriz.

Asyaport, Ceyport, Martaş gibi limanları bünyesinde barındırıyor.

Nato, Karayolları, BOTAŞ gibi

limanlarda Tekirdağ’ın envanterinde bulunuyor.

TURİZM KONUSUNDA SINIFTA KALDIK

Ancak tüm bunların yanında neden turizm şehri olamıyoruz? sorusunun cevabı bu ziyarette masaya yatırıldı.

Oysa denizinden dolayı bir turizm kenti olmayı hak eden şehir bu kimliği alabilmesi için maalesef ciddi bir adım atmadığı konusunda da hemfikir olundu.

Örneğin; denize kenarı olan her şehirde marinalar cazibe merkezi haline gelmişken bizde bulunan marinanın deniz dolgusu ve karayollarının bulunduğu arazininde birleştirilmesiyle büyütülmesi mümkün iken neden yapılmıyor?

Marinanın harabe halde durmasının akıl ve mantıkla bağdaşmadığı üzerinde de hemfikir olundu.

Karadeniz ve Marmara Denizine sınırları olan şehrimizin turizme açılacak o kadar güzel kaynakları varken bunlar neden yapılamıyor?

Şehrin turizm kimliğini alabilmesi ve kamuoyu oluşturulması için hep birlikte hareket edilmesi yönünde ortak karar alındı.

Gazeteciler ayrıca TTSO Genel Sekreterlik görevine getirilen Atakan Uzel’i de ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

Editör: Fatih ERGE