Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Engin Gül, İsrail’in Gazze’deki bir hastaneyi hedef alarak yüzlerce masum sivili katletmesine sert tepki gösterdi. Gül, yaptığı açıklamada, “İnsanlık dışı saldırıda hayatını kaybeden 500’den fazla hasta, kadın ve çocuk için adalet talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Uluslararası Topluma Çağrı: Söylemden Eyleme Geçme Zamanı

Gül, İsrail’in insanlık dışı saldırısını kınayarak uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırdı. “Uluslararası kamuoyu, sadece Gazze ve Filistin’i değil; insanlığı hedef alan bu barbarlığı durdurmak için bir an önce söylemden eyleme geçmek mecburiyetindedir” diyen Gül, adaletin sağlanması için tüm dünya liderlerini sorumluluk almaya davet etti.

İnsanlığa Karşı İşlenen Saldırıyı Kınadı

Engin Gül, İsrail’in masum sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı insanlık suçu olarak nitelendirerek, bu tür vahşetin durdurulması için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Gül, “Savaş gemileriyle, yaptıkları ziyaretler ve açıklamalarla İsrail’e destek verenler insanlık ve tarih nezdinde yapılanları izah edemeyecek, hesabını veremeyecektir” şeklinde açıklamalarını sürdürdü.

Editör: Fatih ERGE