6 Şubat 2023’deki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası olası Marmara depremi riskine yönelik hazırlıklı olunması anlamında, Trakya bölgesinde geniş kapsamlı tespit ve önlemlerle ilgili çalışmalar sürerken, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi iş birliğinde oluşturulan “Deprem Risk Yönetimi Bilim Kurulu ve Çalışma Grubu” Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bir araya geldi.

Trakya Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen toplantıda, Trakya Belediyeler Birliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte TMMOB, AFAD ve UMKE bürokrat, akademisyen ve temsilciler doğal afet risk yönetimi, kentleşme ve depremsellik açısından belediye politikalarını geliştirebilmek adına bilgi alışverişinde bulundu.

HER İHTİMALE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Albayrak toplantıyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında Tekirdağ’ın deprem bölgesinde olduğu gerçeğini hiçbir zaman unutmadıklarını ve bu gerçek doğrultusunda depreme hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Başkan Albayrak; “Trakya Belediyeler Birliği öncülüğünde oluşturduğumuz, birbirinden değerli bilim insanları, akademisyen ve teknokratların yer aldığı Deprem ve Risk Yönetimi Bilim Kurulu ve Çalışma Grubumuz faaliyetlerine devam ediyor. Yakın zamanda gerçekleşen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli yıkıcı depremler sonrasında depreme karşı farkındalık yaratmak ve olası bir depremde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini en iyi şekilde sağlamaya yönelik yatırımlar ve çalışmalar yapıyoruz. Bilindiği gibi birinci derece deprem kuşağında yer almaktayız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak da bünyemizde kurduğumuz ilk daire başkanlıklarından biri Deprem Risk Yönetimi Ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığımızdır. Kuruluşumuzdan bu yana afet risklerini azaltmaya yönelik pek çok önemli projeye imza attık. Zemin etüdünden kentsel dönüşüme, ölçüm istasyonlarından afet toplanma alanlarına, araç ve donanım yatırımından vatandaşlara yönelik deprem eğitimine kadar çok geniş bir yelpazede çalışmalar yürütüyoruz. En büyük dileğimiz öncelikle bölgemiz olmak üzere ülkemizde deprem gibi afetlerin yaşanmamasıdır. Ancak biz her ihtimale karşı hazırlıklı olmalıyız. Depremin zararlarını bölgemizde bir kader gibi yaşatmamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TRAKYA’DAKİ TÜM BELEDİYELERİ PROJEMİZE DÂHİL ETMEK İSTİYORUZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener de konuşmasında; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Trakya Belediyeler Birliği olarak yapığımız deprem çalışmalarında amacımız Trakya’daki tüm belediyeleri projemizin içerisine dâhil etmek. Bu anlamda haftanın bir veya iki günü muhakkak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak başkanlığında toplantılar düzenliyoruz. Ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak birçok kurum ve kuruluşla da deprem ve doğal afetler konusunda bir araya geliyoruz. Bugün de siz değerli çalışma grubu temsilcilerimizle öneri ve görüşleri almak, fikir birliği yaparak bir anlamda çalışmalarımıza yön vermek için buluştuk. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Düzenlenen toplantıda; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener; afet, risk ve acil durum yönetimi, olası bir deprem kaynaklı afetin etkilerinin en aza indirilmesine yönelik eylemlerin tanımlanması, zararların azaltılması ve yeniden yapılanmaya yönelik adımların belirlemesi, afet odaklı kentsel dönüşüm çalışmaları, deprem çalışma grupları oluşturulması ve çalışma modelinin belirlenmesi konularında görüş ve bilgilendirmede bulundu.

Editör: Fatih ERGE